Lewis Hamilton s-a dus cu un Mercedes electric la benzinărie

Autor: David Andrei 28 oct. 2020 Știri auto

Lewis Hamilton s-a dus cu un Mercedes electric la benzinărie. “Ai zice că un campion mondial din Formula 1 se pricepe mai mult la mașini”, au râs cei care nu au știut despre ce este vorba, de fapt.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton conduce, zilele acestea, un Mercedes-Benz EQC 400. Este vorba despre un crossover electric cu două motoare, câte unu pe fiecare dintre cele două punți. Acestea dezvoltă împreună 480 de cai putere. Mașina electrică are o viteză maximă limitată electronic la 180 km/h. Aceste valori sunt departe de cele cu care este obișnuit septuplul campion mondial pe circuitele de Formula 1. Monopostul său are sistem de propulsie hibrid, care integrează un motor V6 turbo de 1,6 litri și un motor electric. Este sistemul preluat și e primul hypercar al brand-ului premium german, Mercedes-AMG ONE, care va avea peste 1000 de cai putere.

Până atunci însă, Hamilton se deplasează cu noul său EQC electric. Campionul mondial a fost zărit într-o benzinărie. Cei care au văzut fotografiile au râs de el. De fapt, britanicul nu a vrut să alimenteze vehiculul electric cu carburant.

Ce căuta, de fapt, Lewis Hamilton cu mașina electrică la benzinărie?

“Am făcut pană pe autostradă și am fost nevoit să mă opresc la benzinărie. A durat un minut să schimb roata, dar, odată ce am reușit, mi-am continuat drumul la volanul lui EQC. Este extraordinar când nu ești nevoit să alimentezi.”

Un minut ar însemna enorm în timpul unei curse și, cel mai probabil, l-ar trimite pe Lewis Hamilton pe ultimul loc din pluton. Mecanicii săi îi schimbă toate cele patru roți în mai puțin de 2 secunde.

Mercedes-Benz EQC are nevoie de jumătate de oră pentru ca bateria sa cu o capacitate de 80 kWh să se poată încărca până la 80%. Autonomia maximă oferită de aceasta este de 400 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide