Ce pățești dacă pui un indicator neautorizat pe stradă

Autor: George Cristea 31 oct. 2020 Știri auto
Ce pățești dacă pui un indicator neautorizat pe stradă

Unii români se cred stăpâni pe strada pe care locuiesc și încearcă să-și marcheze teritoriul, uneori prin montarea de indicatoare neautorizate. Iată ce pățești dacă pui un indicator neautorizat pe stradă. Consecințele pot fi regretabile.

Un bărbat a schimbat un semn de circulaţie din oraşul Voluntari pentru a interzice circulaţia pe o stradă. El a montat indicatorul „Accesul interzis”. Ulterior, a fost identificat de poliţişti deoarece a filmat scena şi a postat imaginile pe Facebook. Acum este cercetat penal şi a fost reţinut.

Potrivit Poliţiei Ilfov, poliţiştii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. Ei l-au identificat pe autor cu ajutorul unor imagini transmise pe reţeaua de socializare. Bărbatul de 27 de ani s-a filmat în momentul în care a montat un indicator rutier cu semnificaţia „Accesul interzis” peste un alt indicator rutier, cu semnificaţia „Accesul interzis tuturor autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone”, cu scopul de a interzice circulaţia oricărui autovehicul pe strada respectivă, acţiunea sa, fiind totodată, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic.

Ce pățești dacă pui un indicator neautorizat: Dosar penal

„În fapt, la data de 11 octombrie a.c., în jurul orelor 17:17, pe o rețea de socializare au fost postate de pe un cont, mai multe imagini live, din care rezultă faptul că un bărbat a montat un indicator rutier cu semnificația „ Accesul interzis” peste un alt indicator rutier, cu semnificația „ Accesul interzis tuturor autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone”, cu scopul de a interzice circulația oricărui autovehicul pe strada respectivă, acțiunea sa, fiind totodată, de natură să inducă în eroare participanții la trafic”, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Polițiștii au identificat persoana care a postat imaginile pe contul de socializare respectiv, în cauză fiind vorba despre un bărbat de 27 de ani, din orașul Voluntari, județul Ilfov. În urma administrării probelor, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au emis Ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de bărbatul în cauză, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

În prezent, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Oricât de aspră este pedeapsa pe care o așteaptă infractorul din Voluntari, aceasta nu se compară cu pedeapsa primită de un șofer din Suceava, care a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide