Cea mai mare pedeapsă aplicată vreodată unui șofer în România

Autor: George Cristea 16 oct. 2020 Știri auto

Un tânăr care s-a crezut zmeu la volan a primit cea mai mare pedeapsă aplicată vreodată unui șofer în România. Acesta a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor și a comis nu mai puțin de 16 încălcări ale legii în timpul urmăririi.

Intră în Galeria FOTO

„În noaptea de 1 spre 2 septembrie a.c., puțin după ora 0.00, un echipaj de la Biroul Drumuri Naționale al Serviciului de Poliție Rutieră Suceava, care se afla pe raza comunei Dărmănești, unde acționa cu radarul, a fost depășit de un BMW 320d, condus cu viteză excesivă. Șoferul a depășit mașina de poliție în zona cu marcaj de linie continuă, continuându-și drumul cu viteză spre municipiul Suceava. Polițiștii din echipaj au plecat imediat în urmărire, solicitând totodată sprijin prin stație altor colegi”, informa Poliția Rutieră Suceava, la momentul respectiv.

Printre abaterile consemnate de polițiști în timpul acestei urmăriri se numără, pe lângă refuzul de a opri la semnalul polițiștilor, viteza excesivă (cu mult peste 100 km/h în localitate), deplasare pe contrasens, depășire pe linie continuă, lovirea autospecialei de Poliție, accident și fugă de la locul accidentului.

Ce riscă un șofer care a primit cea mai mare pedeapsă aplicată vreodată în România

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, abaterile comise șoferul în vârstă de 20 de ani au fost înregistrate la ore diferite și la indicatori kilometrici diferiți, astfel că au fost cumulate, mai scrie sursa citată. Agenții i-au suspendat permisul pentru următorii patru ani, mai exact până în 2024 și i-au aplicat o amendă în valoare de 20.880 de lei – echivalentul a 4.250 de euro. În plus, este acum judecat pentru trei infracțiuni de ultraj și una de distrugere pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea.

La un moment dat, șoferul a pierdut controlul BMW-ului, autoturismul ieșind în decor. Aici, un echipaj a încercat să-l blocheze cu mașina, însă șoferul a efectuat manevra de mers înapoi, intrând în coliziune cu partea stângă a autospecialei de poliție, după care și-a continuat deplasarea.

Șoferul fugar a mai pierdut o dată controlul într-o curbă periculoasă, la Adâncata, şi de această dată mașina ieșind în decor. Deloc descurajat, tânărul de la volan a coborât și a fugit pe jos, dar polițiștii plecați în urmărirea lui au reușit să-l prindă.

S-a stabilit că tânărul avea permis de conducere valabil şi nu consumase alcool, astfel că faptele acestuia sunt greu de explicat. Indiferent ce l-a determinat să se comporte în acest fel, credem că locul lui este mai degrabă într-un ospiciu decât în libertate la volanul unei mașini.

Un caz similar s-a petrecut în Ungaria, șoferul unui BMW depășind în mare viteză mașina de poliție. Câțiva kilometri mai departe, acesta făcuse deja un accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide