Un pompier acuzat că a incendiat mașini de lux la comandă

Autor: David Andrei 02 nov. 2020 Știri auto

Un pompier a fost pus sub acuzare pentru că ar fi incendiat mașini de lux la comandă. Acesta era angajat al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

GALERIE FOTO

Omul care ar fi trebuit să stingă incendiile a fost, de această dată, tocmai cel care le-a provocat. Un pompier ucrainean și doi complici de-ai săi au fost arestați preventiv, la cererea procurorilor din Odesa, informează serviciul de presă al Procuratorii regionale. Biroul a făcut publice mai multe imagini cu mașini incendiate. În fotografii apar limuzine Mercedes-Benz Clasa S W 221 și o Toyota Land Cruiser.

Bărbatul, angajat al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Dnepropetrovsk, ar fi recurs la acțiunile de incendiere în perioada decembrie 2019 – aprilie 2020. “Au dat foc la trei mașini de lux din centrul Odessei, pentru o recompensă financiară”, notează ucrainenii. Nu se cunosc încă persoanele care ar fi oferit recompensa.

Gruparea infracțională care incendia mașini de lux ar putea fi mult mai mare

Autoritățile sunt de părere că gruparea infracțională care incendia mașini de lux la comandă în regiunea Odessa este, de fapt, mult mai mare. Poliția încearcă să-i găsească și pe ceilalți implicați în astfel de acțiuni, folosind informațiile primite de la pompierul reținut.

Pagubele produse de incendiile declanșate intenționat e pompier și de complicii săi sunt estimate de autorități la peste un milion de hrivne (aproximativ 35.000 de euro), scrie Autoblog.md. Daunele ar putea fi însă, mult mai mari. La cum arată mașinile din fotografiile date publicității, sunt șanse mici ca acestea să mai poată fi reparate.

Pompierul și complicii săi vor rămâne în arest până la când instanța va da verdictul în acest caz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Procuratura Odessa



Comentarii
Inchide