Pompierii au distrus cel mai scump Ford Mustang într-un antrenament

Autor: David Andrei 18 oct. 2020 Știri auto

Pompierii au distrus cel mai scump Ford Mustang, un Shelby Cobra GT500, într-un antrenament. “A fost probabil cel mai scump antrenament al vostru. Un antrenament de peste 80.000 de dolari”, le-au spus utilizatorii de Facebook când au văzut postarea pe pagina de socializare a brigăzii de pompieri. Realitatea este însă, alta.

GALERIE FOTO

O brigadă de pompieri din Dearborn, statul american Michigan, a folosit un Ford Mustang Shelby Cobra GT500 în cadrul unui antrenament. Aceștia au învățat cum trebuie să intervină pentru a descarcera persoanele aflate la bord, în urma unui accident.

Modelul folosit de pompieri, care poartă vopseaua Rapid Red, are, în versiune de serie, un preț de pornire de 72.900 de dolari, echivalentul a 62.228 de euro. Este cea mai scumpă versiune din gama Mustang.

Pompierii au tăiat capota pentru a avea acces la bateria autoturismului. Au decuplat-o pentru a evita declanșarea unui incendiu. Au tăiat și montanții mașinii, pentru a înlătura acoperișul, apoi centurile, așa cum ar fi procedat într-un caz real.

Brigada de pompieri din Dearborn a postat imaginile pe pagina sa de pe o rețea de socializare. “Săptămâna aceasta ne-am antrenat pentru intervenții de descarcerare. Am avut inimile frânte când am fost nevoiți să tăiem o mașină de test Ford Shelby Cobra GT din 2020”, au scris pompierii pe Facebook.

Ford Mustang pre-serie, folosit în antrenament

Pompierii le-au explicat celor care i-au acuzat de distrugerea unui vehicul valoros: este doar o mașină pre-serie. Cel mai probabil, această versiune nu a avut costuri de producție ca versiunile care ajung în formă finală la clienți. Dar trebuie să fie destul de costisitoare, pentru că, pe lângă motorul și dotările unei versiuni de serie, este echipată și cu pachetul Carbon Fiber Track Pack. Acesta este oferit opțional pentru suma e 18.500 de dolari.

Prototipul în cauză a fost donat brigăzii de pompieri de către Ford pentru a fi folosit în cadrul antrenamentelor. Astfel de vehicule pre-serie nu ajung niciodată la clienți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide