Peste 8.000 de amenzi în prima noapte de restricții în România

Autor: Promotor 10 nov. 2020 Știri auto

Peste 8.000 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea măsurilor impuse de autorități în prima noapte de restricții. Cetățenii au fost amendați pentru că nu purtau mască sau nu aveau la ei declarația pe proprie răspundere, impusă atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

GALERIE FOTO

Polițiștii și jandarmii au aplicat peste 8.000 de amenzi, anunță Grupul de Comunicare Strategică a Guvernului (GCS). Sancțiunile au o valoare cumulată de peste un milion de lei și au avut ca motiv nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului.

“Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore 8.177 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.065.695 de lei”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Oamenii legii au înregistrat și șapte infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Nu mai puțin de 3.330 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 974 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cei mai mulți dintre cei amendați nu aveau la ei declarația pe proprie răspundere sau nu purtau masca. Aceasta este obligatorie atât în spațiile publice interioare, cât și în cele exterioare.

Restricțiile rămân în vigoare pentru o perioadă de 30 de zile. Autoritățile vor decide ulterior în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Ce amenzi vor lua cei care nu respectă restricțiile de circulație pe timp de noapte?

Circulația pe timp de noapte este restricționată în România în intervalul orar 23:00-05:00. Cei care își părăsesc domiciliul în acest interval trebuie să aibă la ei declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator.

Cei care nu respectă restricțiile pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei, potrivit Legii nr. 55/2020.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 7.304 cazuri noi, o scădere față de cifrele înregistrate anterior în ultima săptămână. S-au înregistrat și 177 de decese, ceea ce reprezintă un record.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide