Kia Sorento a primit „Volanul de Aur” la categoria „Large SUV”, devansând modelele Aston Martin DBX și BMW X6

Autor: Marius Vișan 11 nov. 2020 Știri auto

Noul Kia Sorento a primit premiul „Das Goldene Lenkrad 2020” (Golden Steering Wheel). Premiul este acordat în fiecare an de revistele AUTO BILD și BILD am SONNTAG.

După ce cititorii au votat cea de a patra generație a SUV-ului Kia în runda finală a categoriei „Large SUV”, noul model electrificat a câștigat și în fața juriului format din 18 experți. În runda finală a competiției, automobilele au fost testate pe circuitul DEKRA Lausitzring.

Noul Kia Sorento a câștigat cel mai mare număr de puncte în categoria sa și a obținut victoria în fața celorlalți doi finaliști, Aston Martin DBX și BMW X6. Acesta este al doilea triumf consecutiv pentru Kia, după ce crossover-ul său compact XCeed a primit premiul ”Das Goldene Lenkrad 2019” la categoria „Cea mai bună mașină sub 35.000 de euro”.

A patra generație a modelului Sorento, bazată pe o platformă complet nouă dezvoltată de Kia, a intrat în vânzare în Europa la începutul celui de-al patrulea trimestru și este disponibilă pe mai multe piețe cu sistemele de propulsie hybrid-benzină și diesel. De asemenea, o versiune plug-in hybrid va fi lansată la începutul anului 2021. Toate modelele se mândresc cu garanția de 7 ani, 150.000 de kilometri, care acoperă și pachetul de baterii pentru modelele hibride și plug-in hibride.

Premiul „Volanul de aur” (Golden Steering Wheel) a fost decernat anual începând din 1976

Acesta este decernat celor mai bune modele de automobile noi ale anului. În acest an, au fost luate în considerare 63 de automobile noi, din opt categorii auto: mașini de oraș și supermini, mașini compacte, mașini de clasă medie și de lux, SUV-uri de clasă mică, SUV-uri de clasă medie, SUV-uri de clasă medie (plug-in hybrid), SUV-uri de clasă mare și mașini sport.

Au fost acordate premii și pentru „Most Beautiful Car” („Cea mai frumoasă mașină”), „Innovation of the Year” („Inovația anului”), „Best Car under 25,000 Euros” („Cea mai bună mașină sub 25.000 de euro”) și „Best Car under 35,000 Euros” („Cea mai bună mașină sub 35.000 de euro”).

În sondajul efectuat de cititori, 24 de finaliști (trei pentru fiecare categorie auto) au fost aleși pentru testare ulterioară de către juriu. Printre cei 18 jurați s-au numărat fostul pilot de Formula 1 Hans-Joachim Stuck, fostul pilot DTM Joachim „Jockel” Winkelhock, pilotul de Formula E Daniel Abt, pilotul și prezentatoarea Lina van de Mars, vedeta YouTube și pilotul de curse Felix von der Laden, prezentatorul TV Kai Pflaume, precum și redactorii șefi ai AUTO BILD și revistele auto britanice și olandeze, Auto Express și Auto Week.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide