Geely a construit Tugella, un SUV coupe cu care vrea să bată BMW X4

Autor: David Andrei 17 nov. 2020 Știri auto

Geely a construit Tugella, un SUV coupe cu care vrea să bată mult mai popularul BMW X4. Mașina va fi produsă în Belarus.

GALERIE FOTO

Modelul se află deja pe piața din China, dar acolo poartă denumirea de XingVue și s-a vândut deja în 12.830 de unități în opt luni. Pentru a atrage atenția clienților din vest, chinezii au ales un nume exotic, Tugella, pentru noul lor SUV coupe. Este numele unei cascade din Africa de Sud, doar că asiaticii au adăugat un “L”.

Noul Geely Tugella va fi produs la uzina companiei din Belarus. SUV-ul coupe are proporții asemănătoare cu cele ale lui BMW X4 și Mercedes-Benz GLC Coupe.

Sub capota lui Tugella funcționează un motor de 2.0 litri cu patru cilindri în linie, care dezvoltă 238 de cai putere și 350 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată de proveniență Aisin, cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală.

SUV-ul coupe va accelera de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde. Sunt cifre care îl fac cu doar 0,5 secunde mai lent decât BMW X4 xDrive 30i, care are nevoie de 6,4 secunde.

Cabina lui Tugella propune o abordare sportivă și materiale premium. Se regăesc la bord inserții din aluminiu, iar scaunele sunt îmbrăcate opțional în piele Nappa. Tot contra cost este și sistemul audio Bose.

La baza modelului se află o platformă modulară, dezvoltată de chinezi în colaborare cu Volvo.

Cât costă Geely Tugella, noul rival pentru BMW X4?

Chinezii anunță că, în Rusia, SUV-ul coupe va avea un preț de pornire de 2,5 milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 27.629 e euro. Este suma trecută în contul versiunii de top, cu transmisie automată și tracțiune integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide