Cel mai ghinionist șofer. Poliția i-a confiscat mașina la 30 de secunde după ce o cumpărase

Autor: David Andrei 29 nov. 2020 Știri auto

Cel mai ghinionist șofer a rămas fără mașină la 30 de secunde după ce o cumpărase. Poliția i-a confiscat autoturismul.

GALERIE FOTO

Un tânăr șofer britanic a plecat fericit către casă cu noua lui mașină la mâna a doua. Pe drum spre casă însă, a fost la un pas de o ciocnire cu mașina poliției.

Ce ghinion! Oamenii legii i-au făcut semn să oprească și i-au verificat pe loc autoturismul, un Renault Megane. Aceștia au descoperit că vehiculul nu este asigurat. Este o abatere pe care polițiștii englezi nu o pot trece cu vederea. Așa că au dispus confiscarea bunului mobil. Au chemat platform și i-au luat omului mașina.

Întâmplarea a fost povestită de poliția din Northampton pe contul său de Twitter. “Ne-a spus că o cumpărase cu 30 de secunde în urmă. Pentru prima oară când auzim această scuză, a fost și adevărat. Dar șoferul a riscat neasigurându-și mașina”, spun polițiștii.

Poliția din Northampton desfășoară o campanie de conștientizare a importanței siguranței în trafic. În prima lună a campaniei, oamenii legii au constatat că cea mai frecventă abatere este punerea în circulație a unui autoturism neasigurat. În patru săptămâni, polițiștii au arestat arestat 19 persoane și au confiscat 64 de mașini. Aceștia fie au uitat că asigurarea le-a expirat, fie au ignorat acest aspect.

Mașina fără asigurare poate fi distrusă de poliție

În Regatul Unit, un șofer prins că circulă cu un autoturism fără o asigurare valabilă va fi sancționat cu o amendă de 300 de lire sterline și va primi șase puncte de penalizare. Potrivit legii, poliția are dreptul să confiște și chiar să distrugă vehiculul neasigurat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide