Toyota RAV4, eșec total la Testul Elanului? Nici Volvo XC40 Recharge nu s-a descurcat prea bine

Autor: David Andrei 07 dec. 2020 Știri auto

Toyota RAV4 a înregistrat un eșec de proporții la Testul Elanului. Constructorul nipon a anunțat că lucrează pentru a remedia problema. Dar cum s-a descurcat Volvo XC40 în versiune electrică?

GALERIE FOTO

Toyota RAV4 în versiune Plug-in Hybrid a obținut rezultate slabe la Testul Elanului, realizat de suedezii de la Tejnikns Varld. În celebrul test în cadrul căruia autoturismul trebuie să ocolească un obstacol, SUV-ul nipon a arătat un comportament nesigur.

Pentru a obține rezultate cât mai obiective și pentru a scoate din calcul o eroare umană, suedezii au repetat testul cu mai mulți șoferi. La 70, la 68, 67 și 65 km/h, modelul a dărâmat, de fiecare dată, jaloanele instalate pe traseul improvizat. Partea posterioară pare să nu urmeze trasa aleasă de cel aflat la volan și determină crossover-ul să intre în balans. Mașina reușește manevra abia la 63 km/h. O viteză atât de mică echivalează cu un eșec.

Cei de la Teknikens Varld susțin că nu au simțit asistența pe care ar fi trebuit să o primească, în mod normal, de la sistemul de control al stabilității.

Nordicii au obținut rezultate similare în 2019, atunci când au testat RAV4 Hybrid. După ce au comunicat acest aspect celor de la Toyota, japonezii au rezolvat problema controlului stabilității, iar mașina a fost capabilă să treacă Testul Elanului cu un rezultat bun. Din nou, jurnaliștii suedezi le-au comunicat celor de la Toyota ce probleme au întâmpinat la noua serie de testare. “Vom lua măsuri pentru a ne asigura că Toyota RAV4 Plug-in Hybrid poate trece de Testul Elanului”, a fost răspunsul companiei.

Și Volvo XC40 Recharge a picat Testul Elanului

Și versiunea electrică a lui Volvo XC40, Recharge, a picat celebrul Test al Elanului. Dar modelul suedez nu s-a dovedit a fi la fel de instabil la manevra de evitare a obstacolului.

A picat testul și Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide