Toyota RAV4 plug-in hybrid este cel mai rapid și mai eficient RAV4 de până acum – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 20 nov. 2019 Știri auto

Mașinile plug-in hybride sunt destul de eficiente, dar majoritatea producătorilor au evitat să le producă. Acest lucru pare să se schimbe, deoarece Toyota a lansat la Salonul Auto din Los Angeles noul RAV4 Prime 2021.

Proiectat pentru a ieși la vânzare vara viitoare, RAV4 Prime ia tot ce a fost de la modelul standard și îl îmbunătățește. Ca urmare, crossover-ul este cel mai puternic, are cel mai eficient consum de combustibil și este cel mai rapid RAV4 creat vreodată.

Pentru a atinge aceste obiective Toyota a oferit modelului un sistem plug-in hybrid. Se bazează pe varianta hibridă RAV4, dar oferă motoare electrice mai puternice și un pachet de baterii litiu-ion de mare capacitate. De asemenea, motorul de 2,5 litri cu patru cilindri a fost reînnoit pentru a produce 176 CP și un cuplu de 228 Nm.

La fel ca RAV4 Hybrid, RAV4 Prime are un sistem de tracțiune integrală controlat electronic, care utilizează un motor electric montat pe spate pentru a alimenta roțile din spate.

RAV4 Prime are o putere combinată de 302 CP, cu 83 CP mai mult decât RAV4 Hybrid, iar puterea suplimentară permite crossover-ului să parcurgă 0-100 km / h în doar 5,8 secunde. Numerele impresionante nu se termină aici, deoarece RAV4 Prime are o autonomie electrică estimată de 63 km. 

Din fericire, practicalitatea nu a fost afectată. Bateria este montată sub podea și acest lucru înseamnă că spațiul interior nu este compromis. De asemenea, ajută la scăderea centrului de greutate și la îmbunătățirea stabilității.

RAV4 Prime va fi oferit cu o grilă nouă, un spoiler aerodinamic și accente negre de piano black precum și jante din aliaj de 18 inci.

În interior, șoferii vor avea un volan învelit din piele, scaune frontale încălzite și un sistem de infotainment cu un display de 8 inci cu compatibilitate Amazon Alexa, Android Auto și Apple CarPlay.

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide