Cine a zis că BMW Seria 7 consumă mult? Peste 1.400 de kilometri cu un plin

Autor: David Andrei 14 ian. 2021 Știri auto

Cine a zis că BMW Seria 7 consumă mult trebuie să se mai gândească. Un jurnalist britanic a parcurs peste 1.400 de kilometri cu un plin de motorină, la volanul unui BMW Seria 7.

GALERIE FOTO

Versiunea testată de britanic a fost BMW 730Ld cu ampatament lung și motor de 3.0 litri, care dezvoltă 286 de cai putere și 650 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată Steptronic cu opt rapoarte. Mașina, care cântărește aproximativ două tone, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Sunt însă performanțe netestate pe parcursul experimentului pus în aplicare de jurnalistul britanic Joe Achilles, pentru că acestea ar fi crescut cifrele de consum.

Înainte de a pleca la drum, puțin înainte de ora 6 dimineața, a făcut plinul. 78 de litri de motorină premium a pus în rezervor și a înregistrat, pe parcursul testului, un consum de 5,4 l/100 km. Relevantă în cadrul testului este și temperatura exterioară. Termometrul indică puțin sub zero grade în momentul plecării la drum.

BMW Seria 7 în versiune 730d l-ar fi dus de la Londra la Barcelona

Britanicul ar fi vrut să parcurgă cu BMW Seria 7 distanța dintre Londra și Barcelona, adică aproximativ 1.505 kilometri. Dar restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei, Achilles a fost nevoit să călătorească doar pe teritoriul Marii Britanii.

Cafea după cafea, băutură energizantă după băutură energizantă fac parte din meniu pe durata demonstrației. Toate pentru șofer, pentru că mașina nu a avut nevoie de nimic.

La final, după ce a rulat cu o viteză medie de 112 km/h, Achilles a adunat 1.450 de kilometri pe kilometrajul limuzinei. Britanicul s-a întors în Londra după 14 ore și 23 de minute la volan. La final, pentru că încă mai avea motorină în rezervor, a dat ture în jurul casei, fără să se îndepărteze prea mult de benzinărie. Mașina i-a întrecut așteptările. “Este incredibil!”, exclamă înainte de a opri lângă pompa de alimentare.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide