BMW Seria 7 primește motorizări noi cu șase cilindri în linie

Autor: George Cristea 18 iun. 2020 Știri auto

BMW Seria 7 primește motorizări noi cu șase cilindri în linie, la cinci ani de la lansarea generației actuale, cunoscută fanilor sub denumirea de G11/G12.

Intră în Galeria FOTO

Începând cu luna iulie, BMW Seria 7 va putea fi configurată cu o gamă îmbunătățită de motorizări diesel cu șase cilindri în linie. Acestea dispun de sistem mild-hybrid la 48 de volți și folosesc posttratarea gazelor de ardere pentru un nivel de emisii redus. În plus, sedanul de lux al bavarezilor va folosi și un sistem de direcție activă integrală îmbunătățit.

Ce motorizări noi primește BMW Seria 7?

Motoarele diesel ale actualei generaţii sunt oferite în două niveluri de performanţă. Propulsorul utilizat la modelele BMW 730d, BMW 730d xDrive, BMW 730Ld, BMW 730Ld xDrive impresionează prin puterea crescut cu 15 kW/21 CP, la 210 kW/286 CP, în timp ce cuplu maxim a fost mărit cu 30 Nm, la 650 Nm.

Creșterea de putere asigură performanțe superioare. De exemplu, acceleraţia de la 0 la 100 km/a modelelor BMW 730d şi BMW 730d xDrive a fost îmbunătăţită acum cu 0,2 secunde, la 5,9, respectiv 5,6 secunde. Această creştere este acompaniată de o reducere a consumului cu până la 0,6 l/100 km.

Creșterea de performanță este valabilă și pentru fratele mai mare al propulsorului de 3,0 litri flat sub capota modelelor BMW 740d xDrive şi BMW 740Ld xDrive. Nivelul maxim al puterii noului motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie a fost crescut cu 15 kW/20 CP, la 250 kW/340 CP. Cuplul maxim a fost extins cu 20 Nm, la 700 Nm.

În această configurație, BMW 740d xDrive sprintează acum de la 0 la 100 km/h în 5,0 secunde, o îmbunătăţire de 0,2 secunde. În acelaşi timp, consumul mediu mixt a fost redus cu 0,4 l/100 km.

Ambele modele dispune de posttratare a gazelor de eşapament. Componentele localizate în vecinătatea motorului cuprind un filtru de particule de oxidare diesel şi un strat SCR pe filtrul de particule diesel. Pentru reducerea optimă a emisiilor de oxizi de azot, o a doua unitate de dozare a fost integrată la ieşirea SCR, montată aproape de motor. În consecinţă, noile modele BMW Seria 7 propulsate de motorul diesel cu şase cilindri dispuşi în linie îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d.

În paralel cu introducerea noilor motoare cu şase cilindri dispuşi în linie, cea mai recentă versiune a Direcţiei Active Integral va fi disponibilă la toate variantele de model BMW Seria 7 cu începere din iulie 2020. Sistemul opţional de direcție combină un raport variabil al transmisiei pe puntea faţă cu direcţie activă pentru puntea spate. Aceasta asigură agilitate şi stabilitate optimizate la viteze ridicate şi confort în timpul manevrelor de viteză redusă.

BMW se află în plină ofensivă de modele, după perioada de blocaj din timpul epidemiei de coronavirus. Bavarezii au actualizat recent Seria 5 și Seria 6 GT și au lansat BMW Seria 4 Coupé, care a marcat și debutul unui nou limbaj de design.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide