Un șofer de Dacia Duster încearcă să traverseze un râu înghețat. Trece sau nu trece?

Autor: David Andrei 25 ian. 2021 Știri auto

Un șofer de Dacia Duster încearcă să traverseze un râu înghețat. Trece sau nu trece? Fanii modelului și-au ținut respirația aproape un minut, cât a durat filmarea postată pe YouTube.

GALERIE FOTO

O filmare cu o durată de 50 de secunde a devenit foarte populară printre fanii lui Duster, care au distribuit imaginile cu mândrie.

Clipul arată cum un șofer curajos coboară o pantă acoperită cu gheață și zăpadă. Intră ușor într-un râu și înaintează încet, fără ezitare. Pentru mai multă vizibilitate, ușor incomodat de montant, cel aflat la volan scoate capul pe geam.

Vadul este destul de adânc. Numărul de înmatriculare din partea frontală este acoperit, la un moment dat, în întregime. Pentru o secundă, și bull bar-ul dispare în apă.

Duster-ul înmatriculat în București înaintează curajos. Se aude cum gheața trosnește când SUV-ul românesc o lovește, înainte de a urca, fără emoții, pe mal.

Off-road, doar o amintire, odată cu apariția lui Duster III

Cu gardă la sol de 21 de centimetri, o valoare cu care niciun alt SUV de clasă mică nu se poate lăuda, cu tracțiune integrală și capabil să traverseze vaduri cu adâncimi de până la 350 de milimetri, Duster este cel mai accesibil offroader disponibil în Europa.

Fanii Dacia Duster au primit cu dezamăgire informația, încă neconfirmată de producător, potrivit căreia Duster III nu va avea tracțiune intregrală. Astfel, aventurile în off-road nu vor fi accesibile pentru cea de-a treia generație a SUV-ului care se construiește la Mioveni.

Grupul Renault nu are nicio versiune cu tracțiune integrală, pe noua platform CMF-B, pe care sunt construite noile Dacia Logan și Sandero. Sunt șanse mici ca și cel mai popular motor din gama Duster, 1.5 dCi, să dispară din ofertă.

Dacia pregătește un facelift pentru Duster, așteptat să-și facă apariția în curând. Cei care așteaptă cu nerăbdare Duster III mai au de așteptat până în 2023.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide