Dacia lucrează la Duster facelift și la cea de-a treia generație. Când vor fi gata?

Autor: David Andrei 17 nov. 2020 Știri auto

Dacia lucrează nu numai la versiunea facelift a SUV-ului Duster, ci și la cea de-a treia generație. Presa franceză anunță momentele probabile ale lansărilor celor două.

GALERIE FOTO

Dacia Duster facelift va fi dezvăluită anul viitor, iar Dacia Duster III este programată să-și facă apariția în 2023. Lansat în urmă cu 2 ani, Duster are nevoie de un refresh, mai ales după ce Logan, Sandero și Sandero Stepway au primit generații noi, moderne. În 2017, fanii modelului așteptau și o versiune cu șapte locuri. Aceasta nu s-a concretizat și nu își va face apariția nici odată cu facelift-ul. Configurația cu șapte locuri este rezervată unui SUV nou. Acesta va avea o lungime mai mare decât cea a lui Duster, de aproximativ 4 metri și jumătate.

Jurnaliștii de la MotorsActu vorbesc despre o versiune hibridă a lui Duster facelift, surprins deja în teste într-un oraș din Rusia. Prototipul camuflat ar putea avea însă, un design improvizat.

Grupul Renault va implementa la SUV-ul Dacia un sistem mild-hybrid, altul decât cel de la Clio. Acesta ar putea integra motorul turbo de 1,33 litri cu 130 de cai putere.

Publicația L’Argus menționa un sistem mild-hybrid cu 140 de cai putere, trecut în contul viitorului SUV cu șapte locuri, programat să-și facă apariția tot în vara anului viitor.

Facelift-ul va primi faruri noi, care ar putea semăna cu cele pe care le cunoaștem de la noile generații Logan și Sandero. Bare de protecție noi, jante cu design nou, culori exterioare noi și un ecran mai mare, cu diagonală de 9,3 inci sunt luate în calcul de echipa de dezvoltare. Display-ul va reda noul sistem multimedia Elias Link.

Și Dacia Duster III e pe drum

Dacia Duster III își va face apariția în 2023. Spre deosebire de facelift, generația a treia va renunța la actuala platformă B0 în favoarea structurii CMF-B, pe care au primit-o și Logan și Sandero. Este o soluție rentabilă, care reduce costurile de producție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide