Accident spectaculos pe A1 Timișoara Lugoj: Două TIR-uri au fost pulverizate

Autor: George Cristea 05 feb. 2021 Știri auto

Un accident spectaculos s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri pe autostrada A1 între Timișoara și Lugoj. Două TIR-uri au fost pulverizate după ce șoferul unuia dintre ele a oprit pe banda de urgență iar cel de-al doilea l-a lovit din spate.

Intră în Galeria FOTO

Traficul pe autostrada A1 a fost blocat timp de mai multe ore vineri dimineața la kilometrul 459, pe sensul de mers Timișoara – Lugoj, în urma unui accident produs între două autotrenuri. Cauza probabilă a accidentului a fost oboseala la volan.

„Echipele de intervenție au fost solicitate să intervină în jurul orei 3:20 la un accident produs pe autostrada A1, kilometrul 458, pe sensul de mers Timișoara-Margina. În nodul rutier Balinț, un autotren a oprit pe banda de urgență după ce a ratat ieșirea de pe A1 spre autostrada A6. Conducătorul unui alt autotren a pătruns pe banda de urgență și a acroșat tirul care staționa. Traficul este deviat de pe A1 pe A6 spre Lugoj”, se arată într-un comunicat al ISU Timiș.

Accident spectaculos pe A1 Timișoara Lugoj: Cine se face vinovat de producerea accidentului

La locul accidentului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri. În accident au fost implicate două autotrenuri, în care se aflau doar șoferii. Aceștia au fost evaluați medical la fața locului, de către echipajul SMURD, însă au refuzat transportul la spital.

Cauza cea mai probabilă a accidentului, potrivit polițiștilor, a fost oboseala celor doi conducători auto. Atât primul șofer, care a ratat ieșirea de pe autostradă și a oprit pe banda de urgență a autostrăzii, cât și al doilea șofer, care nu a observat TIR-ul oprit, poartă responsabilitatea acestui accident.

Șoferii de TIR conduc adesea perioade lungi de timp, chiar dacă legea prevede respectarea unor perioade strictă de odihnă. În urmă cu câteva luni, un șofer de TIR pierdea controlul volanului pe un pod de pe DN7 și se prăbușea în râul Lotru, în zona localității Brezoi. Din nefericire, șoferul și-a pierdut viața în acel accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide