Cum îți dai seama că un kilometraj a fost modificat? Așa pot fi identificați samsarii

Autor: ProMotor 10 feb. 2021 Știri auto

Un kilometraj modificat la o mașină rulată este aproape întotdeauna un semn ca vânzătorul este un samsar. Cei mai mulți clienți tind să facă investiții mai mici când cumpără o mașină, dar uită adesea de riscul pe care îl implică un vehicul folosit.

Statisticile actuale arată că un procent mare din mașinile la mâna a doua arată că au un istoric negativ. Modificarea kilometrajului este una dintre cele mai frecvente tipuri de fraude în procesul de vânzare a mașinilor second hand.

Cei care vor să cumpere o mașină second hand au opțiuni pentru a detecta frauda kilometrajului. Una dintre cele mai ușoare modalități ar fi verificarea istoricului care poate indica neconcordanțe în privința numărului de km menționați la revizii. Chiar dacă măsluirea kilometrajului poate fi dificil de detectat pentru un om care nu este mecanic, nu este o sarcină imposibilă. Așa că iată câteva sfaturi pentru a ajuta cumpărătorii să evite o ”țeapă”, cum spune românul.

Mașina cu un kilometraj modificat este un semn că a trecut pe la un samsar

Verificați pedala de accelerație, frâna sau ambreiajul. Daca vedeți urme excesive de uzură care nu par a fi în concordanță cu numărul de kilometri afișat, asta ar putea fi problemă. Un alt detaliu ar putea fi anvelopele. O mașină cu 20.000 de km, de exemplu, încă are în mod normal anvelopele originale. De asemenea, examinați gradul de uzură al volanului, a manetei de viteze și manetei frânei de mână.

În cazul în care vehiculul are un kilometraj mecanic verificați dacă numerele sunt aliniate corect și sunt complet lizibile. Numerele strâmbe sau numerele care conțin goluri sunt adesea un indiciu că a fost modificat.

Nu în ultimul rând, infortmați-vă câți proprietari anteriori a avut mașina și comparați cu numărul de kilometri. Foarte mulți proprietari anteriori ar putea indica uzura excesiva a mașinii care nu se vede cu ochiul liber, sau alte probleme de care vânzătorul nu vrea să știți.

Fără îndoială, șuruburile care prezintă urme de deschidere, zgârieturile în zona kilometrajului, dar și eventuale piese care sunt înlocuite, care în mod normal nu ar trebui să fie înlocuite, pot fi un semn al unor probleme. În general, vă recomandăm ca un mecanic să inspecteze vehiculul înainte de achiziție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide