Șoferița care a ucis două fete într-un accident în Capitală este liberă

Autor: David Andrei 02 mart. 2021 Știri auto

Șoferița care a ucis două fete într-un accident care a avut loc în cartierul Andronache din Capitală a fost eliberată. Judecătorii au respins cererea Parchetului de arestare preventivă.

GALERIE FOTO

Magistrații de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului2 au respins cererea Parchetului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile și au plasat-o pe femeie sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Procurorii pot contesta decizia, care nu are caracter definitiv, dar care este executorie.

Șoferița este Marcela Leonte, în vârstă de 56 de ani, consultant la o companie de telefonie mobilă. Ea a petrecut noaptea de luni spre marți în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei.

Ce obligații are șoferița care a ucis două fete într-un accident?

Șoferița a plecat deja acasă, după ce a expirat măsura reținerii pentru 24 de ore. Pe durata anchetei, aceasta nu poate lua legătura cu martorii din acest dosar. Ea este obligată să se prezinte la Poliție și la Parchet atunci când este citată.

Pe numele femeii de 56 de ani s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Ea a fost reținută luni, după ce procurorii au primit rezultatele expertizei de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Acestea arătau că femeia consumase alcool înainte de a urca la volan. Analiza probelor biologice prelevate au arătat o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge la trei ore de la accident. Anchetatorii fac calcule pentru

Femeia a lovit mortal, în după-amiaza zilei de sâmbătă, două fete aflate pe un trotuar din cartierul Andronache, din sectorul 2 al Capitalei. Aceasta a fost audiată timp de trei ore la sediul Brigăzii Rutiere, în ziua accidentului, și lăsată ulterior să plece. Conducătoarea auto fusese lovită de mai mulți martori ai accidentului și se afla în stare de șoc. Femeia le-a spus anchetatorilor că a pierdut controlul direcției și că a încurcat pedalele, înainte de a intra în intersecție și de a ajunge pe trotuarul pe care se aflau mai mulți copii. Ea se afla la volanul unui Mercedes-Benz GLA și nu avea experiență. O fetiță de 6 ani și o tânără de 21 de ani au fost lovite mortal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide