Cum a fost pedepsit bombardierul din Sibiu care a fost la un pas să omoare oameni într-o depășire criminală

Autor: 1 16 mart. 2021 Știri auto

Bombardierul din Sibiu care a fost la un pas să omoare oameni într-o depășire criminală pe 6 martie a fost identificat de polițiști și pedepsit pe baza imaginilor filmate cu camera de bord.

Intră în Galeria FOTO

Incidentul a fost filmat pe 6 martie pe drumul dintre Orlat și Cristian de camerele de bord montate pe una dintre mașinile care s-au intersectat cu cel care a efectuat manevra de depășire criminală. Polițiștii au reușit să-l identifice pe șoferul inconștient – un bărbat din localitatea Șelimbăr, pe baza imaginilor postate în mediul online.

Acesta a încercat să depășească mai multe vehicule în momentul în care din sens opus veneau alte mașini. Un accident a fost evitate la limită de șoferii care veneau din sens opus, care au ieșit cu mașinile pe acostament pentru a scăpa cu viață.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au identificat conducătorul auto surprins în imagini în timp ce efectua o depășire extrem de periculoasă. Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Șelimbăr, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cum a fost pedepsit bombardierul din Sibiu. Detaliul care i-a ajutat pe polițiști

Polițiștii au indicat și faptul că șoferul BMW-ului ar fi acroșat camionul pe care l-a depășit, aspect care nu se observă din imaginile filmate cu camerele de bord. Bărbatul nu s-a prezentat la Poliție pentru a sesiza accidentul, astfel că polițiștii au putut să-l sancționeze pentru această faptă.

„Polițiștii rutieri au reținut faptul că la data de 6 martie, în jurul orei 08:30, pe DJ 106E, în afara localității Orlat, conducătorul auto s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule, 3 mai exact, iar cu primul din ele, respectiv un ansamblu TIR, a intrat în coliziune laterală pe fondul nepăstrării unei distanțe laterale suficiente dar și a faptul că din sens opus circulau regulamentar 2 autovehicule ai căror conducători auto au fost nevoiți să efectueze manevre de evitare a coliziunii cu acesta. Evenimentul rutier soldat din fericire doar cu pagube materiale nu a fost sesizat în cel mult 24 de ore de la producere, potrivit nomelor legale în vigoare”, se mai arată în raportul polițiștilor.

Polițiștii au mai adăugat că astfel de atitudini iresponsabile în trafic, de încălcări flagrante ale normalelor rutiere, care pot atrage consecințe grave, nu sunt și nu vor fi tolerate de către polițiștii rutieri. Aceștia vor depune „toate diligențele” pentru tragerea la răspundere a celor care săvârșesc astfel de fapte, au dat asigurări cei de la IPJ Sibiu, citați de Ora de Sibiu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide