Lovitură pe piața asigurărilor RCA: City Insurance a fost vândută!

Autor: George Cristea 07 apr. 2021 Știri auto

Lovitură pe piața asigurărilor: City Insurance, liderul de piață pe segmentul RCA, a fost vândută! Vivendi International, compania care deținea peste 85% din City Insurance, a vândut pachetul său către I3CP Holdings BV.

Intră în Galeria FOTO

„Vivendi International SA anunță că a încheiat un acord cu I3CP Holdings BV pentru vânzarea întregului său pachet de acțiuni deținute la City Insurance Romania SA. Tranzacția a fost aprobată de către Consiliul Director al Vivendi și este supusă aprobărilor autorităților competente din România. Se preconizează că Tranzacția se va finaliza în trimestrul 3 al anului 2021”, a anunțat marți City Insurance România pe site-ul propriu.

Potrivit unei prezentări succinte de pe site-ul City Insurance, I3CP este un investitor cu sediul în Olanda, axat pe sectorul asigurărilor, reasigurărilor, gestionării activelor și fintech. I3CP gestionează peste 15 miliarde euro și are birouri în Amsterdam și Atena.

City Insurance a fost vândută. Momentul a fost ales perfect!

Tranzacția are loc într-un moment în care Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală urmărește schimbarea radicală a condițiilor asigurărilor RCA prin introducerea decontării directe ca practică obligatorie. Schimbarea este în măsură să afecteze cel mai mult companiile de asigurări care au acaparat cotă de piață prin practicarea unor tarife nerealist de mici, așa cum este City Insurance.

City Insurance este cea mai mare companie de asigurări din România, cu cel mai mare număr de clienți, cea mai mare valoare a primelor brute subscrise, dar și una dintre cele mai reclamate societăți de asigurări privind întârzieri la plata despăgubirilor RCA.

În ultima vreme, City Insurance, dar și persoane din conducerea companiei, au primit mai multe amenzi din partea ASF pentru practicile mai puțin ortodoxe. City Insurance a pierdut definitiv luna trecută la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) o obligă să-și majoreze cu 16,5 milioane de euro capitalul social.

Potrivit Hotnews.ro, City Insurance este controlată de Vivendi International SRL – 85,23%, Nicolae Mușat – 8,9%, Fortuna Coppola – 2,37%, Cristian Pascale – 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice – 1,58%. Acționarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide