Amenzi uriașe pentru șefii companiei City Insurance, liderul pieței de asigurări RCA

Autor: George Cristea 28 ian. 2021 Știri auto

Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală (ASF) a anunțat amenzi uriașe pentru șefii companiei City Insurance, liderul pieței de asigurări RCA. Motivul invocat este refuzul de a transmite ASF informațiile relevante necesare verificării programului de reasigurare al acesteia.

Intră în Galeria FOTO

Două societăți de asigurare cu o cotă de piață uriașă cumulează cele mai multe reclamații din partea șoferilor, dar și cele mai multe sancțiuni din partea autorităților. De la întârzierile la plata reparațiilor la practicile dubioase prin care impun reparații superficiale, cele două societăți de asigurare au primit, probabil, toate amenzile prevăzute în legislația asigurărilor. Vorbim de City Insurance și Euroins, societăți de asigurare care controlează, împreună 70% din piața asigurărilor RCA. Fac acest lucru datorită tarifelor extrem de mici practicate, fiind astfel preferate de șoferii care vor să facă economii.

După ce în urmă cu numai două săptămâni ASF amendase cele două societăți de asigurare cu 500.000 de lei (City Insurance), respectiv 450.000 de lei (Euroins), acum autoritatea de supraveghere a pieței de asigurări i-a amendat pe șefii City Insurance pentru refuzul de conformare cu regulamentele de pe piața asigurărilor. Valoarea totală a amenzilor este de circa 3,78 milioane de lei.

„ În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance S.A. informații și documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societății. Informațiile solicitate nu au fost transmise Autorității, iar conducerea executivă și conducerea superioară a societății nu s-au asigurat că informațiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziție în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuțiilor conferite prin lege. Prin urmare, Consiliul ASF a decis sancționarea membrilor Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere”, se precizează într-un comunicat al ASF.

Amenzi uriașe pentru șefii companiei City Insurance. Cum au fost împărțite amenzile

Președintele Directoratului City Insurance, Renato Szilagyi, a fost amendat cu 530.000 lei, vicepreședintele Buzerea Barbu Mircea a primit o amendă de 500.000 de lei iar Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului, a fost amendat cu 500.000 lei.

Și membrii Consiliului de Supraveghere al companiei au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 2,25 milioane de lei, astfel: Browne Woodthorpe Robert, președinte al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei; Rossler Max Walter, vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Papanikolaou Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei.

Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF) a înregistrat un număr record de reclamații privind asigurările RCA în primul semestru al anului 2020. În topul reclamațiilor s-a aflat Euroins, urmat de City Insurance. Aceste două societăți însumează peste 76% din totalul reclamațiilor.

Este și motivul pentru care ASF a solicitat modificarea legislației și introducerea decontării directe ca măsură obligatorie în piața RCA. În acest fel șoferii vor fi încurajați să aleagă societățile de asigurări în care au cea mai mare încredere, nu cele mai ieftine polițe de pe piață. Aprobarea acestei măsuri va duce la dispariția modelului de business practicat de Euroins și City Insurance, dar și scumpirea semnificativă a polițelor RCA pentru toți șoferii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide