Cât costă și ce dotări are cel mai ieftin Renault Arkana în România?

Autor: Elena Luchian 12 mai 2021 Știri auto

Renault Arkana este cel mai accesibil SUV coupe disponibil în România. Cât costă cea mai ieftină versiune, ce motorizare și ce dotări are?

GALERIE FOTO

Renault Arkana a venit pe lume pentru a oferi o nouă opțiune celor care își doresc un SUV construit de producătorul francez. Este primul SUV coupe veritabil din segmentul de volum, un tip de caroserie lansat odată cu BMW X6 în 2007. Modelul bavarez a ajuns deja la cea de-a treia generație.

Arkana este însă, la prima generație și vine în România cu un preț de peste trei ori mai mic decât cel al SUV-ului coupe cu logo BMW. Acesta pornește la noi de la 24.100 de euro. Este suma trecută în contul versiunii cu echiparea de bază Zen. Arkana entry-level propune jante din aliaj de 17 inci, un sistem de aer condiționat cu reglaj automat și un ecran tactil de 7 inci.

Mașina cu gardă la sol de 20 de centimetri vine echipată standard și cu senzori de parcare și cameră video pentru deplasarea în marșarier. Are faruri LED, oglinzi electrice și încălzite cu semnalizatoare LED integrate și patru geamuri electrice.

Ce motorizare are cel mai accesibil Renault Arkana disponibil în România?

Versiunea de bază este Arkana TCe 140. Aceasta este pusă în mișcare de motorul turbo de 1,33 litri, echipat cu tehnologe micro-hibrid. Unitatea dezvoltă 140 de cai putere și un cuplu maxim de 260 Nm. Resursele sunt expediate către puntea față prin intermediul unei transmisii automate EDC cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Nuanța White Solid este gratuită. Pentru oricare alta, clienții vor plăti 490 de euro în plus.

Pentru că Renault îi trece în cont emisii de dioxid de carbon între 131,7 și 138 g/km, modelul poate fi achiziționat și prin Programul Rabla, care impune o limită de emisii de 140 g CO2/km. Astfel, prima de casare scade automat din prețul de listă suma de 7.500 de lei, echivalentul a aproximativ 1.500 de euro. Noul SUV coupe ajunge astfel la aproximativ 22.600 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide