Decizie radicală la Hyundai. Ce se va întâmpla cu motoarele companiei?

Autor: David Andrei 28 mai 2021 Știri auto

Decizie radicală la Hyundai. Asiaticii vor reconfigura strategia următorilor ani. Ce se va întâmpla cu motoarele companiei?

GALERIE FOTO

Hyundai va renunța progresiv la motoarele cu ardere internă. Sud-coreenii au luat decizia să nu mai dezvolte propulsoare noi și să investească în sisteme de propulsie electrică.

Potrivit Reuters, cei de la Hyundai intenționează să reducă numărul de motoare convenționale cu 50%. Planul ar fi primit undă verde în luna martie a acestui an.

“Este o mutare importantă, pentru că resursele pot fi acum direcționate către investiții în motoare electrice, în baterii sau în propulsia cu hidrogen”, scrie Reuters citând un reprezentant al producătorului auto.

Potrivit unui alt oficial, Hyundai ar fi oprit deja dezvoltarea unor motorizări pe benzină sau diesel. Constructorul asiatic nu a confirmat oficial informația, dar a anunțat că va accelera creșterea numărului de vehicule prietenoase cu mediul. Printre priorități se află și dezvoltarea tehnologiei bateriilor în vederea obținerii unei autonomii to mai mari.

Este încă un pas pe care Hyundai îl face în atingerea obiectivului. Compania vizează o flotă exclusiv electrică până în anul 2040. În următorii patru ani, sud-coreenii vor să ajungă la un milion de mașini electrice pe an.

Motoarele Hyundai, în plan secund și interes mare pentru mașinile electrice

Hyundai a lansat recent un nou sub-brand de mașini electrice. Primul produs al noii game cu emisii zero este Ioniq 5. Asiaticii intenționează să prezinte, în viitorul apropiat, încă două vehicule electrice. Este vorba despre un SUV și un sedan.

În România, noul Ioniq 5 are un preț de pornire de 50.884 euro. Cu ajutorul promoțiilor oferite de Hyundai România, mașina electrică ajunge însă, la 46.410 euro.

Modelul poate fi achiziționat prin intermediul Programului Rabla Plus, care scade din preț 45.000 de lei.

Versiunea de bază are 217 cai putere, o baterie de 72,6 kWh și o autonomie de până la 480 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide