Anul în care Audi va scoate din producție modele cu motoare cu ardere internă

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2021 Știri auto

Producția ultimului motor Audi cu ardere internă dezvoltat complet nou va începe în doar patru ani. Totodată, începând cu anul 2026, Audi va mai lansa pe piața internațională exclusiv modele antrenate 100% electric.

Ca parte a realinierii sale strategice, compania accelerează tranziția sa spre mobilitatea electrică. Până în 2033, producătorul va renunța treptat la producția de motoare cu ardere internă. Audi și-a stabilit ca obiectiv să ajungă la zero emisii nete până cel târziu în anul 2050.

Președintele Consiliului de Administrație Audi Markus Duesmann la Conferința Fundației Climate Neutrality de la Berlin: „Marca Audi este pregătită pentru a face pasul decisiv și în forță înspre epoca electrică.”

Începând cu anul 2026, Audi va lansa pe piața internațională exclusiv automobile 100% electrice

Extinderea infrastructurii ample de puncte de încărcare, precum și a surselor regenerabile de energie sunt aspecte esențiale în impunerea mobilității electrice și a creșterii acceptanței sale de către societate.

Compania Audi se implică activ în ambele domenii. În urmă cu câteva saptămâni compania și-a prezentat proiectul-pilot al hub-urilor Audi pentru încărcare, cu sistem de rezervare și lounge. Adițional, producătorul de automobile a intrat și în parteneriate cu furnizorii de energie pentru a promova extinderea surselor de energie regenerabilă.

Audi va scoate definitiv din producție ultimele sale modele cu motoare cu ardere internă până în anul 2033

Audi va depune, de asemenea, toate eforturile pentru a dezvolta motorul cu ardere internă și în continuare, chiar și la puțin timp înainte de retragerea sa definitivă din producție, optimizând generațiile actuale de motoare, pentru a crește și mai mult eficiența, asigurând astfel beneficii semnificative pentru client.

Astfel, marca poate declara fără ezitare: „Ultimul motor Audi cu ardere internă va fi cu siguranță cel mai bun motor pe care l-am construit vreodată!”, după cum a explicat Duesmann.

”Compania se așteaptă ca cererea de automobile cu motor cu ardere internă să existe în continuare în China și după anul 2033, motiv pentru care este posibil ca acolo să mai fie oferite automobile cu motoare termice produse local și după acest an”, a mai spus Markus Duesmann la Berlin.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide