Audi a prezentat în premieră noul Audi A6 e-tron concept

Autor: Marius Vișan 29 apr. 2021 Știri auto

Audi avansează spre mobilitatea electrică. La Salonul Auto Shanghai 2021, marca a prezentat în premieră noul Audi A6 e-tron concept. Modelul este deschizătorul de drum al unei noi familii inovatoare de automobile 100% electrice pentru producția de serie.

Aceste automobile vor avea ca bază o platformă tehnică nouă: PPE (Premium Platform Electric). Începând cu finele anului 2022, primele automobile din producția de serie pentru segmentul C și mai târziu și segmentul B vor fi relansate cu tehnologie PPE. Sunt incluse atât SUV-uri cu garda la sol ridicată, cât și modele dinamice, cu garda la sol redusă, precum Audi A6 e-tron.

Audi A6 e-tron concept are lungimea de 4,96 metri, lățimea de 1,96 metri și înălțimea de 1,44 metri. Farurile și blocurile optice spate sunt armonios integrate în designul automobilului. Tehnologiile digitale Matrix LED și OLED permit luminozitate maximă și o gamă amplă de funcții.

În spatele conceptcar-ului este instalată o nouă generație de elemente OLED digitale, ce iau forma unui bandou luminos continuu și funcționează asemeni unui display.

Platforma PPE este concepută exclusiv pentru automobilele electrice pe baterie. Astfel, aceasta poate folosi la maximum punctele forte ale acestei tehnologii. Elementul-cheie al viitoarei flote PPE este un modul pentru baterie situat între punți.

Noul Audi A6 e-tron  are 475 CP și o autonomie de  700 de kilometri

Cele două motoare electrice cu care este echipat Audi A6 e-tron concept pot furniza o putere totală de 350 kW (475 CP) și un cuplu de 800 Nm. Autonomia pe care o are este de 700 de kilometri.

Elementul central este tehnologia de încărcare de 800 de volți. La fel cum a fost deja implementat la Audi e-tron GT, și sistemul bateriei de la Audi A6 e-tron concept permite încărcarea în timp foarte scurt la până la 270 kW. Este valabil pentri stațiile de încărcare rapidă. Această tehnologie revoluționară va intra în premieră în producție pentru segmentele medii și de lux de volum mare, odată cu platforma PPE.

Este o tehnologie ce permite timpi de încărcare ce se apropie de cei necesari pentru alimentarea unui automobil cu motor convențional. 10 minute sunt suficiente pentru a încărca bateria la un nivel ce asigură 300 de kilometri. În mai puțin de 25 de minute, bateria de 100 kWh poate fi încărcată de la 5% la 80%.

În ceea ce privește caracteristicile dinamice, Audi A6 e-tron concept își depășește concurenții cu motoare cu ardere internă. Cuplul ridicat disponibil încă de la demaraj asigură că accelerația de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 7 secunde. Iar modelele de înalte performanțe din vârful gamei permit reducerea acestui sprint chiar la sub 4 secunde.

Intră în GALERIA FOTO

Static photo,
Colour: Helio Silver
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide