La ce preț ajunge Kia Sorento prin Programul Rabla? Are dotări pe care le mai găsești doar la SUV-urile de lux

Autor: Elena Luchian 12 iul. 2021 Știri auto

Kia Sorento este SUV-ul de lux cu dotări de top al producătorului sud-coreean. Dar la ce preț ajunge prin Programul Rabla?

GALERIE FOTO

Noua Kia Sorento a crescut în toate direcțiile, ceea ce se traduce prin mai mult spațiu și mai mult confort la bord. Modelul măsoară acum 4.810 milimetri în lungime, 1.900 milimetri în lățime și 1.760 de milimetri în înălțime. Ampatamentul SUV-ului este de 2.815 milimetri.

Kia Sorento este cel mai mare SUV de la Kia și, previzibil, cel mai scump. Dar Kia a pus în această mașină tot ce avea mai bun. Cu unele motorizări, modelul poate fi achiziționat prin Programul Rabla. La ce preț ajunge?

Cea mai accesibilă Kia Sorento care poate fi achiziționată cu subvenția de la stat are un preț de listă de 45.458 de euro. Kia oferă o reducere prin Programul Remat de 1.000 de euro și o promoție în valoare de 1.500 de euro. Kia cumulează toate ecobonusurile oferite de stat, inclusiv tichetul Rabla, suma ajungând la 2.143 de euro cu TVA inclus. Astfel, din prețul de listă se scad în total aproape 5.000 de euro. Prețul final este de 40.815 euro.

Este prețul trecut în dreptul versiunii 1.6 T-GDI HEV cu transmisie automată cu șase trepte și tracțiune față. Echiparea de bază este 5P Motion. Aceasta aduce jante din aliaj de 17 inci, faruri și stopuri LED, oglinzi electrice și încălzite. Șoferul va primi informațiile relevante cu privire la rulare pe un instrumentar de bord digital Supervision Cluster. Tot el va beneficia de prezența padelelor pentru schimbarea treptelor de viteză. Senzorii de parcare față/spate și camera pentru marșarier îi vor simplifica misiunea la volan.

Cea mai scumpă Kia Sorento care poate fi achiziționată prin Programul Rabla

Clienții trebuie să știe că modelele cu tracțiune integrală nu se încadrează în limitele de emisii impuse de Programul Rabla. Astfel, dacă vor subvenția de la stat, trebuie să se orienteze către un SUV cu tracțiune 4×2.

La polul opus al gamei se regăsește versiunea 1.6 T-GDi HEV cu aceeași transmisie automată, dar cu echipare Premium+. De la 53.669 euro, aceasta ajunge la 49.026 euro și propune dotări tipice segmentului premium.

Modelul este echipat cu jante din aliaj de 19 inci. Scaunele din față și cele din al doilea rând sunt încălzite. La bord apar un sistem de navigație redat pe ecran tactil de 10,25 inci și un head-up display.

În premieră în gama Kia a sosit și versiunea Plug-in Hybrid. Aceasta pornește de la 54.414 euro, dar se încadrează la Rabla Plus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide