Noua Kia Sorento – În premieră cu sistem de propulsie hibrid

Autor: Elena Luchian 19 feb. 2020 Știri auto

La 48 de ore de la dezvăluirea noului său SUV, Sorento, Kia dă publicității și motorizările modelului. Mașina va fi prezentă luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

Galerie foto

Noua Kia Sorento are o platformă nouă și sisteme de propulsie electrificate “Smartstream”. Sorento a crescut în lungime cu 10 milimetri față de modelul pe care îl înlocuiește. Mașina are console mai scurte și ampatament cu 35 de milimetri mai mare, ajungând acum la 2.815 milimetri.

Având la bază o platformă nouă, SUV-ul sud-coreean primește și un sistem de propulsie electrificat, “Smartstream”. Acesta integrează un motor turbo pe benzină T-GDi de 1,6 litri și un motor electric, pentru un total de 230 de cai putere și un cuplu de 350 Nm. Bateria litiu-ion polimer are o capacitate de 1,49 kWh.

În gamă va fi disponibil și un sistem de propulsie care integrează un motor diesel de 2,2 litri cu patru cilindri și un motor electric, care produc împreună 202 cai putere și un cuplu de 440 Nm. Sistemul este cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj 8DCT.

Fiți alături de noi și pe Instagram!

Clienții din Coreea de Sud și din America de Nord vor primi și un propulsor T-GDi de 2,5 litri de 281 de cai putere și 421 Nm.

Sorento este echipat cu primul sistem de frânare automată multi-coliziune dezvoltat de Kia, care aplică automat frâna atunci când airbag-urile sunt declanșate în urma unei coliziuni, pentru a-i proteja pe pasageri de un impact frontal sau lateral ulterior.

Pe anumite piețe, noul SUV de la Kia va putea fi comandat și cu Surround View Monitor cu vizualizare la 360 de grade, care va putea fi accesat de la distanță prin intermediul telefonului mobil.

Noua Kia Sorento va fi prezentată în cadrul conferinței companiei asiatice la Salonul Auto de la Geneva pe 3 martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia



Comentarii
Inchide