Aceasta este cea mai rapidă compactă pe Nurburgring. Are accelerație de supercar

Autor: Elena Luchian 04 aug. 2021 Știri auto

Aceasta este cea mai rapidă compactă de serie pe Nurburgring. Audi RS3 Sedan a bătut recordul deținut până acum de Renault Megane RS Trophy-R.

GALERIE FOTO

Audi RS 3 Sedan 2022 a parcurs un tur de circuit în 7:40:748, fiind cu 4,64 secunde decât “francezul”. Cu tracțiune față și cu mai puțină putere, Megane RS Trophy R a avut nevoie de 7:45:38.

Mașina de record a purtat anvelope semi-slick P Zero Trofeo R și a fost echipată cu suspensia RS sport plus, frâne ceramice și cu sistem de vectorizare a cuplului.

La volan s-a aflat pilotul Frank Stippler. El a fost cel care a cuplat modul RS Performance înainte de pornirea cronometrului.

Rămâne de văzut dacă principalul rival al lui RS 3, Mercedes-AMG CLA 45 S, va încerca să doboare recordul.

Audi RS 3 este pus în mișcare de un motor turbo de 2,5 litri cu cinci cilindri, care dezvoltă 400 de cai putere și 500 Nm. Unitatea transmite resursele către ambele punți prin intermediul unei transmisii automate S-tronic. De 3,8 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, fiind cel mai rapid model din segment. Viteza sa maximă este de 290 km/h.

“Atunci când am început etapa de dezvoltare, nu știam cât de rapidă va fi sportiva noastră compactă pe Nordschleife. Dar pe durata testelor de anduranță, am decis că am putea obține timpi foarte buni și că am putea stabili un nou record”, a povestit coordonatorul diviziei tehnice, Marvin Schwatter.

De ce Audi RS 3, cea mai rapidă compactă, poartă camuflaj pe Nurburgring?

Deși a fost prezentat oficial în urmă cu două săptămâni, odată cu versiunea Sportback, Audi RS 3 Sedan poartă camuflaj pe Nurburgring.

Motivul este simplu. Recordul a fost înregistrat în luna iunie, cu o lună înainte ca producătorul german să dezvăluie mașina.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide