Mai multe mașini de lux au fost confiscate de Poliția din Constanța. Greșeala pe care o fac românii

Autor: Daniel Samoilă 15 dec. 2021 Știri auto

Poliția de Frontieră din Constanța se poate lăuda cu un „parc auto” de lux. Aici sunt confiscați mai mulți bolizi second-hand aduși din afară. Ce greșeală fac românii?

Concret, peste 140 de mașini de lux confiscate se află la sediul Gărzii de Coastă. Acestea au fost aduse din străinătate cu ajutorul navelor container și au fost reținute pentru că în acte valoarea declarată este sub prețul pieței.

Intră în Galeria FOTO

Multe dintre mașini au rămas în portul vamal din Constanța și zac chiar și de 16 ani, potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii de coastă.

Mașini de lux confiscate de Poliția de frontieră din Constanța

Multe dintre aceste mașini sunt extrem de scumpe, unele valorând și peste 100.000 de euro, scrie Adevărul.ro.

„Această infracţiune, conform codului vamal, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Poliţia de Frontieră Constanţa se poate lăuda cu unul dintre cele mai luxoase parcuri auto din ţară.

Nu sunt maşini cumpărate de instituţie, ci… confiscate”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvând al Gărzii de Coastă.

Recent, un cetățean român a încercat să aducă în România un model rar Fisker Karma prin Portul Constanța. Mașina, care valorează mult mai mult decât era declarat în acte, se afla într-un container și era livrată din Emiratele Arabe Unite.

Mașina costa 50.000 de euro, dar în acte s-a scris că ar valora 10.000 de euro.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit mașina în container în data de 9 decembrie, după ce au efectuat controlul de rutină al fiecărui container. Alături de polițiștii de frontieră s-au mai aflat și inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța SUD.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontiera



Comentarii
Inchide