VIDEO. O mașină rară a fost găsită într-un container în portul din Constanța

Autor: Daniel Samoilă 10 dec. 2021 Știri auto

O mașină rară a fost găsit de Polițiștii de Frontieră în portul din Constanța. Este vorba despre un model Fisker Karma.

Un cetățean român a încercat să aducă în România acest Fisker Karma prin Portul Constanța. Mașina, care valorează mult mai mult decât era declarat în acte, se afla într-un container și era livrată din Emiratele Arabe Unite.

”În data de 09.12.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român. Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră. ”Pe cale de consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale” au mai notat oamenii legii.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit mașina în container în data de 9 decembrie, după ce au efectuat controlul de rutină al fiecărui container. Alături de polițiștii de frontieră s-au mai aflat și inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța SUD.

VIDEO

Un Fisker Karma, găsit într-un container în portul din Constanța

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali suspectează că autoturismul este furat și cercetează cazul.

Mașina a fost reținută până la finalizarea cazului. Oamenii legii derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale.

Fisker Karma este un model lansat în urmă cu zece ani de compania americană Fisker Automotive. A fost unul dintre primele vehicule de lux cu sisteme de propulsie plug-in hybrid din lume, debutând la Salonul Internațional Auto din America de Nord din 2008. Primele livrări au avut loc în 2011.

Fisker Karma este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea spate, dar mai are şi un motor termic de 2.0 litri, pe benzină, amplasat sub capotă. Având bateriile încărcate și rezervorul plin, această mașină poate parcurge până la 480 de kilometri și să ruleze cu o viteză maximă de 200 de km/h.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră



Comentarii
Inchide