GM, Mercedes-Benz, BMW și Volvo s-au retras de la CES 2022

Autor: Mihai Morcovescu 03 ian. 2022 Știri auto
GM, Mercedes-Benz, BMW și Volvo s-au retras de la CES 2022

Producătorii auto se retrag rând pe rând de la CES 2022 din cauza numărului foarte mare de noi cazuri de Covid-19 din SUA. Drept urmare, multe dintre premierele programate la show-ul dedicat tehnologiei vor avea loc online.

Spre exemplu, BMW a anunțat că a mutat toate activitățile media într-un program complet digital. Acesta va fi transmis în direct din Germania în ziua de 5 ianuarie. Bavarezii vor prezenta cu această ocazie în premieră mondială noul iX M60.

La rândul lor, oficialii Mercedes-Benz au decis în urma unor consultări intensive să anuleze participarea la CES 2022. Într-un comunicat, constructorul din Stuttgart menționează că „sănătatea și siguranța clienților, partenerilor, angajaților și oaspeților noștri reprezintă prioritatea noastră cea mai mare”.

Anterior, tot pe fondul preocupărilor legate de Covid-19, General Motors și Volvo anunțaseră că se retrag de la CES 2022.

Giganții tenologici renunță la participarea la CES 2022

În afara producătorilor din industria auto și-au anulat participarea la show-ul din Las Vegas și unele dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei.

Astfel, Waymo, Panasonic, Robert Bosch, ZF, Magna International, Mobileye, Velodyne Lidar, Veoneer,Twitter, T-Mobile, Intel, Amazon și Meta (Facebook) s-au retras de la eveniment din cauza problemelor legate de pandemia de Covid-19.

Waymo, compania de conducere autonomă afiliată Google, a invocat îngrijorări tot mai mari cu privire la varianta Omicron. Americanii planificaseră să prezinte în premieră mondială noul camion Freightliner Cascadia Clasa 8.

În ultimele zile din 2021, organizatorii CES 2022 au anunțat un total de 104 retrageri ale expozanților. Cu toate acestea, evenimentul va avea loc deoarece peste 2.200 de expozanți vor fi prezenți la Las Vegas.

„CES 2022 va merge mai departe pe măsură ce vor fi expuse inovații importante pentru sănătatea și siguranța mondială, mobilitate și rezolvarea problemelor”, se arată într-o declarație oficială a Consumer Technology Association, care deține și operează CES 2022.

Show-ul tehnologic din Nevada se va desfășura cu respectarea măsuri de precum obligativitatea vaccinării, purtarea măștii și utilizarea testelor Covid-19.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide