Mercedes-Benz a lansat noul sedan electric de performanță AMG EQE

Autor: Mihai Morcovescu 16 feb. 2022 Știri auto

La cinci luni după dezvăluirea sedanului electric EQE, Mercedes-Benz lansează acum versiunea de performanță AMG EQE. Noul AMG EQE va fi oferit în două variante, cea mai puternică urmând să genereze 687 CP și 1.000 Nm. Autonomia mixtă anunțată de producătorul german variază între 518 și 533 de kilometri, în funcție de motorizare.

Noul Mercedes-Benz AMG EQE vine cu până la 687 CP și autonomie de 533 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La începutul lunii septembrie 2021, Mercedes-Benz introducea modelul EQE, cel de-al doilea sedan cu zero emisii după EQS. Astăzi, constructorul german a dezvăluit varianta de performanță AMG EQE. Aceasta va fi disponibilă în două versiuni: EQE 43 4Matic și EQE 53 4Matic+.

Ambele modele vin cu două motoare electrice și cu sistem de tracțiune integrală. Modelul EQE 43 4Matic dezvoltă o putere maximă de 476 CP și 858 Nm de cuplu. Aceste resurse sunt suficiente pentru o repriză 0-100 km/h în 4.2 secunde și o viteză de vârf de 210 CP (limitată electronic).

Indiferent de motorizare, modelul electric este conectat la un pachet de baterii litiu-ion de 90,6 kWh, care oferă o autonomie cuprinsă între 462 și 533 de kilometri, în regim WLTP. Capacitatea de încărcare rapidă este de 170 kWh, astfel că în doar 15 minute bateria se încarcă suficient pentru a asigura o autonomie de 180 de kilometri.

Încă un amănunt legat de acumulator. Acesta dispune de o funcție de preîncălzire sau de răcire (după caz) în timpul condusului. Astfel, bateria atinge temperatura optimă pentru momentul când mașina va ajunge la un punct de încărcare.

Pentru clienții mai pretențioși, Mercedes-Benz a pregătit varianta de top EQE 53 4Matic+. În cazul acesta, cele două agregate electrice produc împreună 626 CP și un cuplu de 950 Nm. În aceste condiții mașina sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde, iar viteza de top este de 220 km/h. Sedanul german poate parcurge 444 și 518 kilometri cu o singură încărcare.

Opțional se a putea comanda pachetul AMG Dynamic Plus. Acesta crește puterea la 687 CP, iar cuplul ajunge la 1.000 Nm. Cu aceste resurse, EQE 53 4Matic+ cu pachetul Dynamic Plus atinge „suta” în 3,3 secunde, în timp ce viteza maximă este de 240 km/h. Aceste cifre sunt posibile doar cu modurile de condus Sport+ și Race Start activate. De asemenea, mai sunt disponibile alte trei moduri de rulare: Slippery, Comfort și Sport.

Suspensie pneumatică AMG Ride Control+ și frâne ceramice

În Sport, sistemul de propulsie este la 90% din performanță, iar modul Slippery o înjumătățește. Modul Comfort prioritizează autonomia, astfel că scade performanțele sistemului cu 15-20%.

Totodată, producătorul german introduce pe noul sedanul electric câteva elemente de caroserie modificate. Astfel, noul Mercedes-Benz AMG EQE a primit, evident, pachetul AMG. Acesta include jante de până la 21 de inch, scaune sport din piele ecologică Artico (pielea Nappa este oferită opțional), pedalier sport și volan sport teșit în partea inferioară.

Ambele versiuni vin echipate cu suspensia pneumatică AMG Ride Control+ și cu sistem de direcție integrală. În același timp, sistemul de frânare a fost îmbunătățit și a primit discuri cu diametrul de 415 mm și etriere față cu șase pistoane.

Opțional este disponibil pentru comandă sistemul de frânare AMG ceramic. În acest caz, discurile sunt mai mari, având diametrul de 440 mm.

Oficialii Mercedes-Benz nu au dezvăluit nici o informație referitoare la data la care noul AMG EQE își va face debutul comercial.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide