Mercedes-Benz pregătește lansarea în acest an a versiunilor SUV ale electricelor EQE și EQS

Autor: Mihai Morcovescu 07 feb. 2022 Știri auto

Producătorul german Mercedes-Benz a confirmat că va lansa în cursul acestui an versiunile SUV ale modelelor electrice EQE și EQS. Mașinile vor fi dezvoltate pe aceeași platformă EVA dedicată vehiculelor cu zero emisii produse la Stuttgart. Aceasta este utilizată în prezent și de berlinele din care derivă cele două noi SUV-uri.

Cele două modele vor întregi, astfel, gama de SUV-uri electrice Mercedes-Benz. În prezent, aceasta este alcătuită din EQA, EQB și EQC.

Mercedes-Benz va lansa noile SUV-uri în China

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit CEO-ului Ola Källenius, cele două SUV-uri sunt dezvoltate împreună în cadrul aceluiași program de dezvoltare. Ele vor fi lansate la șase luni distanță unul față de celălalt.

Potrivit celor mai recente informații care au „transpirat” dinspre Stuttgart, primul care își va face debutul va fi SUV-ul EQS. Modelul ar urma să fie dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Beijing, care va avea loc în luna aprilie. Fratele mai mic bazat pe EQE ar urma în aceste condiții să fie prezentat la începutul lunii noiembrie, tot în China, la Guangzhou.

Deși Mercedes-Benz a promis compatibilitate cu încărcarea la 800 de Volți pe viitoarele modele din gama EQ, atât EQS SUV, cât și EQE SUV vor avea o arhitectură electrică care va funcționa la 400 de Volți.

Atât EQS SUV, cât și EQE SUV vor fi produse la uzina Mercedes-Benz din Tuscaloosa (Alabama, SUA). Acolo sunt deja fabricate modelele convenționale GLE și GLS. Prețurile de pornire vor fi de peste 88.000 de euro pentru EQE SUV, respectiv 106.000 de euro pentru EQS SUV.

Sisteme de propulsie cu unul și cu două motoare electrice

Deocamdată, informații referitoare la sistemele de propulsie ale noilor SUV-uri sunt destul de puține. Ce se știe este faptul că viitorul SUV derivat din berlina EQS va avea o lungime de aproximativ 5,2 metri și că va primi un pachet de baterii cu o capacitate de 108 kWh.

Aceasta va alimenta două motoare electrice, care vor genera o putere maximă de 516 CP și 854 Nm de cuplu. Modelul ar urma să primească denumirea de EQS 580 SUV 4Matic. Se spune că acesta va reprezenta baza primului vehicul cu zero emisii purtând semnătura Maybach. Viitorul model se va numi EQS 600 SUV pentru a reflecta creșterea subtilă a bagajului de putere.

De partea cealaltă, SUV-ul care se va baza pe sedanul EQE va avea un gabarit mai mic, urmând să măsoare 4,85 metri. Mașina va beneficia de o baterie ceva mai mică, și anume de 90,6 kWh. Vor fi disponibile o variantă cu un motor electric și tracțiune pe puntea spate și una cu două motoare electrice cu tracțiune integrală 4Matic. Cel mai accesibil model se va numi EQE 350 SUV. Acesta va produce 288 CP și 530 Nm cuplu.

Nemții au anunțat că în 2024 vor lansa cel de-al șaselea SUV electric. Este vorba despre varianta pe baterii a modelului G Klass. Acesta se va baza pe Vision EQG Concept și, conform unor informații neoficiale, va primi un grup motopropulsor unic format din patru unități electrice.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide