Aston Martin a publicat un teaser cu noul Vantage V12. Când este programat debutul?

Autor: Mihai Morcovescu 14 mart. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile Aston Martin a dat publicității un teaser cu viitorul model Vantage cu motor V12. Debutul oficial al emblematicului coupe a fost fixat pentru data de 16 martie.

Noul Aston Martin Vantage V12 va oferi în jur de 700 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii mărcii au anunțat cu acest prilej  că noul Vantage V12 va marca sfârșitul unei ere, fiind ultimul echipat cu acest motor. Nu demult,  britanicii anunțaseră că în următorii ani Aston Martin va avea o gamă exclusiv formată din vehicule electrificate.

De asemenea, până în 2030, cel puțin 50% din totalul vânzărilor vor fi reprezentate de modele 100% electrice.

Actualul Aston Martin Vantage a fost lansat în anul 2017. Acesta este oferit cu un motor V8 de 4,0 litri de proveniență Mercedes-Benz. Acesta livrează 510 CP și 685 Nm de cuplu.

Cel mai recent teaser nu dezvăluie prea multe detalii. Din teaserele anterioare am aflat că Vantage V12 va avea o grilă clasică și un splitter frontal proeminent. De asemenea, este de așteptat ca mașina să primească o capotă nouă și o bară de protecție frontală redesenată, care va găzdui noi prize de aer.

Modificări vor exista și la partea din spate, unde cu siguranță vom regăsi un nou sistem de evacuare. Totodată, ne putem aștepta la o suspensie sport și la jante cu design nou care vor fi susținute de un sistem de frânare de înaltă performanță.

Din punct de vedere tehnic, noul Vantage V12 va primi același motor V12 twin-turbo de 5,2 litri de pe modelul DB11. În acest caz, bagajul de putere este de 639 CP și 700 Nm. În schimb, pe DBS Superleggera, același propulsor oferă până la 725 CP și  900 Nm de cuplu.

Cu toate acestea, există voci care spun că puterea lui Vantage V12 se va situa undeva la mijloc. Astfel, noul model ar putea miza pe versiunea V12 de pe Speedster, care dezvoltă 700 CP și 753 Nm de cuplu.

Ascultă AICI cum sună motorul V12.

 

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide