BMW va elimina definitiv din gamă modelele echipate cu propulsorul V12 de 6,6 litri

Autor: Mihai Morcovescu 19 ian. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile BMW anunță că la jumătatea acestui an  va produce ultimele modele echipate cu motor V12. Pentru a marca momentul, bavarezii vor realiza o serie limitată bazată pe modelul M760i xDrive, care se va numi The Final V12.

Aceasta va avea doar 12 unități și va fi destinată exclusiv clienților din Statele Unite ale Americii. Oficialii mărcii nu au publicat nici o fotografie cu această serie limitată.

BMW M760i xDrive The Final V12 va costa 200.000 de dolari

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pachetul The Final V12 va include un set de jante noi cu spițe duble de 20 de inch Style 760M, vopsite în negru sau în gri. De asemenea, mașina va primi un logo special, etriere de frână de culoare albastră, praguri  inscripționate cu „The Final V12”. Clienții vor putea alege nuanțe de culori exterioare semnate de divizia BMW Individual.

La interior modelul va beneficia de pachetul de asistență la conducere BMW și cel de locuri posterioare de lux. În plus, din ofertă vor mai face parte un acoperiș LED panoramic, faruri LED adaptive cu lumină laser și un sistem audio furnizat de „Bowers & Wilkins”. Clienții vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele opt culori interioare pentru tapițeria din piele „Full Merino”.

Cele 12 exemplare vor primi motorul V12 twin-turbo de 6,6 litri. Acesta produce 609 CP, disponibilă pe o plajă cuprinsă între 5.500 și 6.500 rpm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte. În aceste condiții, versiunea M760i xDrive realizează sprintul 0-100 km/h cu start de pe loc în doar 3,6 secunde.

Constructorul german a introdus pentru prima dată în gama sa de modele un motor V12 în 1987. Propulsorul aspirat natural M70 avea un singur arbore cu came, două supape pe fiecare cilindru și supapă de accelerație electronică inovatoare de tip „drive-by-wire”.  În această configurație, motorul a debutat pe modelul 750iL. Avea 5,0 litri și genera o putere maximă de 295 de cai-putere.

Ediția limitată M760i xDrive The Final V12 va avea un preț de pornire de 200.000 de dolari. Va putea fi comandată doar de clienții care au mai achiziționat în trecut alte exemplare Seria 7 cu motoare V12..

Producția celor 12 exemplare BMW M760i xDrive Final V12 va debuta în luna iunie. Primele livrări sunt programate pentru luna următoare.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: bmw


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide