SUV-uri de dimensiuni medii ce s-au descurcat bine la testele de impact

Autor: Cristian Gubandru 20 mai 2022 Știri auto

Institutul American pentru Siguranţă în Trafic (IIHS) a dezvăluit rezultatele noului său test de impact lateral. Vehiculele testate de această dată au fost SUV-uri de dimensiuni medii și s-au descurcat destul de bine.

Institutul american a lansat anterior rezultatele noului său regim de testare pe SUV-uri mici, în care doar un vehicul a obținut calificativul general „Bine”. Pentru SUV-urile de dimensiuni medii, acest număr a crescut la mai mult de jumătate.

Ce SUV-uri a testat IIHS la impactul lateral

În total, 10 din cele 18 vehicule testate au obținut calificativul „Bine”: Ford Explorer, Infiniti QX60, Lincoln Aviator, Mazda CX-9, Nissan Pathfinder, Subaru Ascent, Toyota Highlander, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport și Volkswagen ID.4, modele din 2022.

Dintre acestea, VW ID.4 și Mazda CX-9 au fost singurele care au câștigat evaluări „Bune” pentru toate măsurile de protecție a șoferului și pasagerilor.

Jeep Wrangler cu 4 uși a fost singurul vehicul care a primit un rating „Slab”, ca urmare a lipsei airbag-urilor cortină spate. A fost printre șase vehicule (Nissan Murano, Kia Telluride, Hyundai Palisade, Honda Pilot și Honda Passport) care au obținut un rating „Marginal” în cadrul noii scheme de testare. Între timp, Buick Enclave și Chevrolet Traverse au obținut un rating puțin mai ridicat „Acceptabil”.

Noul test a fost conceput pentru a reflecta mai bine protecția noilor modele. Evaluarea folosește acum o barieră tip vehicul de 4.200 lbs (1.905 kg) care izbește vehiculul de testare, pentru a reflecta mai bine greutatea SUV-urilor moderne. Aceasta este o creștere față de vehiculul de 3.300 lb (1.497 kg) utilizat anterior. Vehiculul de impact are acum o zonă frontală de tip fagure care acționează ca un vehicul modern atunci când intră în contact cu o mașină.

IIHS a decis că ar putea îngreuna testele pentru a încuraja producătorii de automobile să producă vehicule mai sigure, precum și pentru a ajuta clienții să diferențieze mai bine vehiculele.

Ca urmare, bariera mai grea intră în contact cu vehiculele de testare la 37 mph (60 km/h) în loc de 31 mph (50 km/h). Împreună, aceste modificări aduc vehiculelor cu 82% mai multă energie.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi YouTube - IIHS


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide