Kia ar putea opri definitiv producția modelului Stinger în vara acestui an

Autor: Mihai Morcovescu 27 mai 2022 Știri auto

Tendința globală a clienților de a migra către segmentele SUV-urilor și crossoverelor se resimte din plin și la Kia. Conform unor informații care, deocamdată, nu au fost confirmate, constructorul sud-coreean ar urma să elimine definitiv din gamă sedanul Stinger.

Ultimele exemplare Stinger vor fi produse în luna iunie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Berlina de performanță de clasă medie a producătorului asiatic a fost lansată pe piață în 2017. Mașina își făcea debutul în mai multe versiuni, cea mai puternică dintre acestea fiind Stinger GT. Vârful de gamă beneficia de un propulsor V6 turbo de 3,3 litri, capabil să livreze 365 CP și 510 Nm. Trei ani mai târziu a fost supusă unei operații de restilizare.

Acum, la doi ani distanță de la acel facelift minor, Kia Stinger ar putea să fi scos din producția de serie. Potrivit unor informații publicate de Automotive News, ultimele exemplare ale modelului ar putea fi produse în luna iunie. Informația nu a fost deocamdată confirmată oficial de cei de la Kia.

Kia Stinger este un produs premium cu volume modeste. Cel mai bun an în ceea ce privește vânzările a fost 2018, atunci când compania a comercializat 3.820 de exemplare în Europa și 16.806 de unități pe piața nord-americană. Anul trecut, Kia a vândut doar 1.142 de unități Stinger pe Bătrânul Continent.

În afară de Stinger, Kia ar putea renunța și la modelul K5, care se vinde în Coreea de Sud. În același timp, Hyundai se pregătește să renunțe la rândul ei la unele modele destinate anumitor piețe. Astfel, Sonata, care este vândut în America de Nord, Coreea de Sud și Australia, va fi eliminat din producție în 2027 sau în 2028.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide