Crossover-ul 100% electric KIA EV6 a primit cinci stele la Euro NCAP

Autor: Promotor 26 mai 2022 Știri auto

Crossover-ul 100% electric KIA EV6 a primit cel mai mare rating de siguranță în urma testării extinse de către Euro NCAP.

Modelul EV6 a obținut un scor de 90% pentru protecția ocupanților adulți, 86% pentru protecția ocupanților copii, 64% pentru participanții vulnerabili din trafic, inclusiv pietonii și 87% în categoria „asistență pentru siguranță”, care evaluează un automobil pe baza disponibilității unei suite cuprinzătoare de tehnologii de evitare a accidentelor.

Habitaclul modelului EV6 a rămas stabil în testul de impact frontal și oferă o bună protecție a genunchilor și femurului tuturor ocupanților. Testele pentru scaunele din față și tetiere au demonstrat o bună protecție împotriva rănilor provocate de lovituri la cap în cazul unei coliziuni din spate.

În testul de impact lateral și testul de impact mai sever al montanților, EV6 a obținut punctaje maxime, oferind o protecție puternică a tuturor zonelor critice ale corpului șoferului și pasagerilor.

EV6 a obținut rezultate bune și la testele pentru ocupanții copii, automobilul protejând toate zonele critice ale corpului manechinelor reprezentând pasageri de șase și zece ani. La testarea tehnologiilor de asistență pentru siguranță ale modelului EV6, Euro NCAP a evidențiat performanța sistemului de frânare automată de urgență (AEB – Automatic Emergency Braking) al automobilului, care a răspuns bine la detectarea altor automobile și a evitat impactul în majoritatea scenariilor de testare.

Kia EV6 a primit cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP

Alte caracteristici de siguranță evidențiate de EuroNCAP au fost sistemul Multi-Collision Braking (MCB) al modelului EV6, care acționează automat frânele după un impact pentru a evita coliziunile secundare și sistemul eCall care alertează serviciile de urgență în cazul unui accident.

Siguranța habitaclului a fost îmbunătățită prin utilizarea oțelului de înaltă rezistență, care reprezintă 63.6% din structura caroseriei modelului EV6, în timp ce ștanțarea extinsă la cald în timpul procesului de producție a dus la o valoare de rigiditate la torsiune impresionantă, de 48.5.

Un total de șapte airbag-uri avansate sunt disponibile în modelul EV6, inclusiv un airbag lateral central care ajută la protejarea împotriva unei coliziuni dintre capul șoferului și pasagerul de pe scaunul din față.

Toate modelele EV6 sunt echipate standard cu sistemele Kia de management a stabilității vehiculului (VSM) și control electronic al stabilității (ESC) pentru a ajuta șoferii să mențină controlul la frânare și în viraje.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia



Comentarii
Inchide