Dacia și Renault lansează serviciile online de estimare a prețurilor la mașinile rulate

Autor: Mihai Morcovescu 07 iun. 2022 Știri auto

Reprezentanții Dacia și Renault anunță lansarea unor platforme online ce oferă servicii Trade-In pentru mașinile second-hand. În acest sens, clienții au la dispoziție două platforme dedicate unde pot face gratuit o estimare a prețului automobilului pe care îl dețin.

Unde poți estima online valoarea mașinii tale?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacă deții o mașină veche și dorești să îți cumperi una nouă, Grupul Renault din România oferă pune la dispoziție sistemul Trade In oferit. Acesta te va ajuta să eviți procesul anevoios de vânzare a unei mașini second-hand.

Astfel, reprezentanții mărcilor Dacia și Renault pun la dispoziția clienților începând cu luna iunie un serviciu de evaluare online. Acesta este disponibil pe platformele dedicate: Carculator.Dacia.ro și Tradein.Renault.ro.

Clienții pot efectua gratuit procesul de evaluare, nefiind obligați să cumpere un automobil nou. Estimarea valorii mașinii second-hand reprezintă un prim pas dintr-un pachet de servicii oferit de Dacia şi de Renault în vederea înlocuirii vehiculului existent. Potrivit Grupului Renault, procesul de evaluare se derulează în timp real, ținându-se cont de ultimele informații de pe piaţă.

Procesul de estimare online este dublat de o evaluare fizică ce se va efectua la un partener Renault Selection. Dacă părțile ajung la un acord, clientul va putea valorifica pe loc mașina deținută. Suma de bani obținută va putea fi folosită drept avans pentru un model nou Dacia sau Renault, în acelaşi loc. Clienţii (persoane fizice/juridice) pot afla valoarea de achiziție a autoturismului pe care îl dețin, indiferent de marcă sau de model (cu unele excepții).

Pentru a putea realiza o evaluare, trebuie îndeplinite anumite criterii de eligibilitate. Unul dintre cele mai importante este acela că mașina rulată nu trebuie să aibă mai mult de 12 ani. De asemenea, nu trebuie să aibă peste 200.000 de kilometri parcurși (oricare dintre cele două valori este atinsă prima).

În plus, mașinile rulate trebuie să fie înmatriculate în UE de cel puțin 6 luni și să aibă minimum 8.000 de kilometri rulați (oricare dintre cele două valori este atinsă prima). În același timp, automobilele nu trebuie să fie transformate/modificate.

Platformele online nu oferă estimare de preț pentru vehiculele de peste 3,5 tone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia, Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide