Noul Bentley Flying Spur Speed debutează cu motor W12 de 6,0 litri și 635 CP

Autor: Mihai Morcovescu 07 sept. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile de lux Bentley a publicat primele fotografii și informații referitoare la noul Flying Spur Speed. Este vorba despre cea mai puternică și mai rapidă versiune a navei amiral produsă la uzina Crewe.

Modelul este echipat cu un propulsor W12 twin-turbo de 6,0 litri. Acesta dezvoltă 635 CP și 900 Nm de cuplu și ajută mașina să atingă o viteză de top de 333 km/h.

Reprezentanții companiei anunță că Flying Spur Speed va fi unul dintre ultimele modele care vor folosi motorul W12. Versiunea standard Flying Spur W12 a fost scoasă din producție în urmă cu patru luni.

Bentley Flying Spur Speed atinge o viteză de top de 333 km/h

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Britanicii de la Bentley anunță lansarea unei noi variante a limuzinei Flying Spur. Acesta se numește Flying Spur Speed și este cea mai puternică versiune a modelului. În același timp, este una dintre cele două mașini care poate fi comandată cu emblematicul motor W12 alături de Flying Spur Mulliner.

Noua versiune Flying Spur Speed este propulsată de un W12 de 6,0 litri, care livrează 635 CP și 900 Nm de cuplu. Asta înseamnă un plus de 85 de „cai” și 130 Nm comparativ Mulliner. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată ZF cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte.

În aceste condiții, nava amiral din Crewe poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, cu 0,4 secunde mai bine decât modelul standard W12. De asemenea, noul model atinge o viteză de vârf de 333 km/h. Sistemul de tracțiune integrală și sistemul Bentley Dynamic Ride sunt oferite standard.

Din punct de vedere vizual, noul Bentley Flying Spur Speed prezintă o grilă frontală finisată în negru, faruri și stopuri cu tentă închisă. Cea mai rapidă versiune Flying Spur a primit un set de jante de 22 de inch, care ascund discuri de frână de 420 mm pe față. Etrierele roșii sunt standard, iar opțional se pot alege etriere negre.

Aspectul exterior este completat de un nou splitter frontal, praguri laterale, un difuzor de aer și un spoiler spate. Toate acestea sunt fabricate manual din fibră de carbon. Totodată, sunt prezente embleme specifice pentru un model din gama Speed. Clienții pot comanda opțional pachetul Blackline, care include ornamente exterioare închise la culoare.

La interior regăsim o tapițerie din piele și microfibră ecologică. Aceasta din urmă este realizată în proporție de 73% din poliester reciclat. În același timp, există 15 variante de culori pentru tapițerie, iar ornamentele Piano Black sunt standard. Grafica ceasurilor de bord digitale este nouă.

Britanicii estimează că cele mai multe Flying Spur Speed vor fi vândute în Europa și în SUA. Prețurile și data primelor livrări vor fi făcute publice în săptămânile următoare

Sursa: Bentley

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide