Mulliner Batur este cel mai puternic Bentley din istorie

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2022 Știri auto

Bentley a prezentat publicului noul Mulliner Batur. Coupe-ul prefigurează noua linie de design a producătorului englez de automobile.

Bentley a lansat succesorul lui Bacalar. Mulliner Batur este un grand tourer cu două locuri. Mașina incorporează elemente care vor sta la bază designului viitoarelor modele Bentley. Aceste noi mașini vor fi electrice. Până atunci, Batur are sub capotă cea mai puternică iterație a motorului W12. Sub caroseria impozantă se află un W12 de 6,0 litri, cu două turbine și 740 de cai putere. Acest lucru face ca Batur să fie cel mai puternic Bentley produs vreodată. Acest motor este legat la o transmisie automată în opt rapoarte.

Pentru a putea gestiona toată acestă putere, Batur se bucură de un tren de rulare foarte avansat. Noul super-coupe are direcție integrală, bare stabilizatoare active și un diferențial cu patinare limitată. Primul exemplar construit, care se va numi Car Zero, va fi folosit pentru teste pentru o calibrare mai bună a șasiului.

Bentley Mulliner Batur dă tonul noilor modele

Bentley Mulliner Batur este un reper important pentru companie. Acesta a fost creat pentru a înfățișa viitorul design al gamei.

„Lansarea lui Batur este un moment esențial, nu doar pentru Mulliner, ci și pentru povestea designului Bentley. Asta pentru că a fost conceput pentru a reflecta viitorul viziunii de design a lui Bentley, oferind o interpretare mai elegantă, mai minimală și mai concentrată a luxului auto”, conform comunicatului oferit de Bentley.

Acest lucru se traduce prin blocuri optice LED mai subțiri, cu contururi mai bine definite. Grila frontală a crescut în dimensiuni și are o formă mai angulară.

La interior, clienții vor avea o gamă întreagă de elemente din care să aleagă. Acestea vor fi realizate din materiale obținute prin procese de fabricație sustenabile. De asemenea, Bentley oferă clienților posibilitatea de a accesoriza mașina cu elemente din aur de 18 karate.

Livrările pentru Bentley Mulliner Batur sunt programate să înceapă anul viitor. Producția va fi limitată la doar 18 exemplare, fiecare având un preț de aproximativ 1,95 de milioane de euro, fără TVA. Toate cele 18 mașini au fost deja rezervate.

Sursa: Bentley

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide