BMW publică o nouă imagine teaser cu viitorul SUV plug-in hybrid XM

Autor: Adrian Somai 12 sept. 2022 Știri auto

BMW publică o nouă imagine teaser cu partea frontală a viitorului SUV plug-in hybrid XM.

Prezentat în urmă cu aproape un an de BMW sub formă de concept, SUV-ul XM a primit recent o nouă imagine teaser. BMW XM este primul model de performanță electrificat din portofoliul constructorului bavarez, acesta urmând să intre în producție la finalul acestui an.

Noua imagine publicată de germani stârnește și mai tare curiozitatea pasionaților auto cu privire la designul noului model. Fotografia înfățișează grila frontală iluminată a noului XM și luminile sale de zi subțiri. Totuși, știm deja că versiunea de serie a lui XM va semăna destul de mult cu conceptul pe care l-am văzut în urmă cu aproape un an, germanii operând numai câteva modificări minore în tot acest timp.

BMW XM urmează să fie cea mai puternică mașină pe care producătorul german a realizat-o vreodată în serie. Mai exact, vorbim despre un sistem de propulsie plug-in hybrid, alcătuit dintr-o unitate termică V8 twin turbo cu capacitate de 4.4 litri și un propulsor electric. Împreună, sistemul în cauză ar urma să dezvolte un total de 650 de cai putere și un cuplu maxim de 884 Nm. Tot din punct de vedere tehnic, BMW mai promite pentru XM un sistem de direcție integrală, care va aduce un plus de manevrabilitate.

Versiunea XM Black Label va avea o putere de 750 de cai

Cine își dorește ceva mai mult de la viitorul BMW XM va fi nevoit să aștepte versiunea XM Black Label, care va ajunge pe piață ceva mai tărziu și care va avea sub capotă un sistem de propulsie capabil să dezvolte 750 de cai putere. Transmisia va fi una automată cu opt rapoarte, în timp ce autonomia electrică va fi cuprinsă între 50 și 80 de kilometri.

Noile modele BMW XM urmează să intre pe linia de producție în luna decembrie a acestui an, ceea ce înseamnă că primele modele vor ajunge în showroom-uri chiar la începutul anului viitor.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide