Versiunea de serie a SUV-ului BMW XM a fost dezvăluită în câteva fotografii patent

Autor: Mihai Morcovescu 01 sept. 2022 Știri auto

În urmă cu aproape un an BMW a prezentat conceptul XM, care prefigurează primul model de performanță electrificat al germanilor. Versiunea de producție a primului model electrificat din istoria diviziei M este planificată să debuteze la finalul anului curent.

Aceasta se anunță a fi cea mai puternică mașină pe care bavarezii au produs-o vreodată în serie. SUV-ul va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid și va fi asamblat la uzina pe care BMW o deține în orașul american Spartanburg (Carolina de Sud).

Pe Internet au apărut acum o serie de imagini patent cu viitorul model, care au fost dezvăluite de site-ul iX Forums

BMW XM de serie preia o serie de detalii de pe conceptul cu același nume

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic versiunea de producție se aseamănă destul de mult cu conceptul BMW XM. Există, însă, și unele detalii care au fost modificate. Ne referim la grila frontală, care este mai mică pe modelul de serie și care este flancată de faruri LED similare cu cele de pe noua generație Seria 7.

În partea inferioară a spoilerului frontal și-a făcut loc o nouă priză de aer centrală. Aceasta găzduiește un senzor de mari dimensiuni pentru sistemele high-tech de asistență cu care va fi echipat SUV-ul german. De asemenea, aripile par mai rotunjite comparativ cu cele de pe concept, în timp ce mânerele ușilor sunt tradiționale, iar montanții sunt mai proeminenți.

La spate regăsim un sistem de evacuare cu două terminații duble hexagonale, care sunt montate vertical. În plus, stopurile au o formă mai convențională față de ceea ce am văzut pe prototipul din 2021.

De asemenea, designerii germani au restilizat bara de protecție și difuzorul, dar au păstrat luneta unghiulară. Aspectul exterior este completat de jantele de mari dimensiuni, care vor avea până la 23 de inch.

Sistem hibrid V8 de 653 CP și 800 Nm

Reprezentanții companiei din Munchen au anunțat la începutul acestui an că viitorul SUV de producție va primi un sistem de propulsie hibrid. Ansamblul va fi alcătuit dintr-un motor V8 complet nou și unul electric, care îi va oferi lui XM o putere combinată de 653 CP și 800 Nm de cuplu. În modul pur electric, SUV-ul va putea parcurge până la 80 de kilometri în ciclu WLTP.

În același timp, viitorul BMW XM va primi suspensii Adaptive M Professional și un sistem M xDrive specific modelelor hibride. De asemenea, inginerii bavarezi vor monta un sistem electromecanic de stabilizare a ruliului cu tehnologie de 48 de volți și direcție activă integrală. Cumpărătorii vor mai primi frâne BMW M.

BMW va demara producția de serie a noului XM în luna decembrie a acestui an.

Sursa: iX Forums

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide