Honda și Sony vor lansa împreună un automobil electric în 2026

Autor: Adrian Somai 14 oct. 2022 Știri auto

Sony este un nume care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare în domeniul electronicelor, însă iată că a venit vremea ca gigantul nipon să intre și în lumea auto. Sony, alături de Honda, lucrează în prezent la dezvoltarea primului automobil electric din portofoliu, model ce urmează să fie lansat în 2026.

Despre colaborarea dintre Honda și Sony am aflat pentru prima dată în urmă cu aproximativ jumătate de an, în luna mai fiind făcut un anunț cu referire la punerea pe picioare a unei companii mixte care să producă și să comercializeze mașini electrice. Ei bine, iată că planul s-a concretizat în cele din urmă, un prim model electric urmând să fie lansat peste mai puțin de patru ani. În plus, trebuie spus că Honda are planuri mari în direcția electrificării, urmând să investească circa 40 de miliarde de euro în această zonă.

Cele două companii nipone iau în calcul lansarea automobilului și pe piața auto europeană. Înainte de asta însă, automobilul va fi lansat peste Ocean, în Statele Unite, iar mai apoi în Japonia. Potrivit informațiilor disponibile până la această oră, comenzile pentru această mașină vor putea fi plasate începând cu anul 2025.

Mașina va face parte din segmentul premium

Conform informațiilor venite dinspre cele două companii, mașina la care se lucrează va fi încadrată în segmentul premium. Cei de la Sony urmează să se ocupe de partea de software, de la afișajul de pe bord și până la serviciile cloud de divertisment și plăți. Ținând cont de ultimele tendințe, nu este exclus ca o bună parte dintre serviciile disponibile pe această mașină să fie oferite pe bază de abonament.

Mașina urmează să beneficieze de un nivel de autonomie 3, iar de acest capitol tot cei de la Sony vor fi responsabili. Gigantul din domeniul electronicelor urmează să pună la dispoziție diverși senzori și tehnologiile necesare pentru ca mașina să aibă nivelul 3 de autonomie, nivel care presupune faptul că șoferul va avea momente în care se va putea relaxa.

VIDEO:

Sursa: Reuters 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide