Conceptul Sony Vision-S 01 a fost testat în Germania din… Japonia! (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 06 ian. 2022 Știri auto

Gigantul japonez de produse electronice Sony a reușit performanța de a-și testa conceptul Vision-S 01 de la distanță. Folosind o conexiune la o rețea 5G și un volan de gaming, un „pilot de teste” aflat într-un birou al companiei din Tokyo a reușit să controleze sedanul electric pe un circuit special din orașul german Aldenhoven.

Sony Vision-S 01, controlat printr-o rețea 5G

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cele două orașe sunt situate la o distanță de 9.363 de kilometri unul de celălalt. Cu toate acestea, „pilotul” de conjunctură nu a avut nici o problemă în a manevra cu succes conceptul cu zero emisii al niponilor. Testul a avut loc la începutul lunii decembrie 2021.

Inginerul japonez s-a folosit de trei monitoare, amplasate pe biroul său. El a reușit să conducă Vision-S 01 ca și cum ar fi jucat un joc video cu mașini. El a reușit să atingă o viteză de 61 km/h folosind un pedalier care aduce foarte mult cu cele din simulatoarele video pentru jocuri.

Ca o măsură de precauție, în mașina aflată în Germania se afla un pilot de teste adevărat. Acesta era pregătit să intervină în orice moment în caz că ceva nu ar fi mers bine.

Sony explică că semnalele video și de control au fost transmise cu latență scăzută datorită sistemului telematic încorporat în prototipul Vision-S 01.

Testul neobișnuit a fost efectuat ca parte a unui program de cercetare pentru a dezvolta o tehnologie de control video. Aceasta va permite o transmisie stabilă a cantităților uriașe de date în timp real.

Dezvăluirea acestui test vine la doar o zi după ce Sony au prezentat la CES 2022 al doilea concept-car electric denumit Vision-S 02.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide