Cererea pentru Hummer electric a depășit așteptările. Rezervările pe următorii doi ani au fost epuizate

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2022 Știri auto

Renașterea mărcii Hummer ca sub-brand electric high-end al GMC pare a fi o idee de afaceri excelentă. Având în vedere știrile recente, vânzările par să depășească toate așteptările.

Cererea pentru ambele modele (GMC Hummer EV Pickup și GMC Hummer EV SUV) este puternică, ceea ce a determinat compania să oprească rezervările după ce a depășit 90.000 de unități. Este vorba de comenzi susținute de depozite rambursabile de 100 de dolari.

GM Authority informează că șeful GMC, Duncan Aldred, a declarat într-un interviu cu presa că Hummer EV este „vândut pentru doi ani sau mai mult”.

În ciuda faptului că a închis listele de comenzi în septembrie, GM spune că are în prezent aproape 100.000 de rezervări pentru Hummer-ul complet electric. Până acum a produs doar 2570 de unități, toate fiind pick-up-uri.

GMC Hummer EV este produs la uzina GM Factory Zero din Michigan, care, întâmplător, tocmai a fost oprită pentru luna noiembrie până în decembrie anul acesta pentru a fi modernizată, un factor determinant pentru întârzieri.

Hummer EV este „vândut pentru doi ani sau mai mult”.

Cei care au comandat un SUV GMC Hummer EV s-ar putea să mai aștepte puțin, deoarece producția pentru această echipare nu este așteptată să înceapă până în 2023. Atât pick-up-ul, cât și SUV-ul sunt alimentate de tehnologia de baterii Ultium de la GM, fiecare dintre ele furnizând un total de 1000 CP, sau 1006 CP.

Vestea bună este că producția se intensifică, iar în septembrie a atins un nou nivel record de 750 de unități. Dacă GM ar reuși să mențină un astfel de ritm, atunci ar ajunge la 9.000 anual. Producția de baterii litiu-ion de către Ultium Cells din Ohio a început deja la începutul acestui an pentru a sprijini lansarea noilor modele electrice de la GM.

GMC este o divizie a producătorului american de automobile General Motors (GM), care se concentrează în principal pe producția de camioane și vehicule utilitare. GMC produce în prezent SUV-uri, pickup-uri, furgonete și camioane ușoare. În trecut, GMC a produs camioane de pompieri, ambulanțe, camioane de mare tonaj, vehicule militare, autoturisme, autobuze și camioane de capacitate medie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide