Armata SUA este interesată de noul Hummer electric

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2022 Știri auto

Armata Statelor Unite ale Americii a decis că GM Defense le va furniza un vehicul electric, posibil noul Hummer, pentru diferite teste și analize.

Primul Hummer a fost făcut faimos de actorul Arnold Schwarzenegger. Acesta a văzut vehiculul militar numit Humvee și a dorit să cumpere unul. Tot el a devenit și primul client al versiunii oficiale, destinată pentru civili. Aceasta, după cum știm, s-a numit Hummer H1. Au existat încă două iterații, dar care aveau la bază camionete din grupul General Motors.

Humvee a fost retras din cauza protecției prea mici împotriva exploziilor.

Istoria pare că se repetă, dar tocmai pe dos. Acum Hummer-ul nu va deveni vehicul civil, ci probabil va ajunge să aibă o versiune dezvoltată pentru forțele armate ale Statelor Unite. Cu toate acestea, scopul precis nu este cunoscut încă.

Hummer se întoarce în armată

Potrivit GM Defense, armata a fost încântată de ideea unui vehicul electric ușor de recunoaștere. Acum, armata a selectat GM Defense pentru a oferi un subiect de testare.

„Acest premiu arată capacitatea GM Defense de a valorifica cea mai bună tehnologie electrică de pe piața comercială”, a declarat Steve duMont, președintele GM Defense. „Cu acces la tehnologiile avansate ale GM, GM Defense este capabilă să furnizeze tehnologii comerciale dovedite, adaptate pentru a satisface cerințele specifice de apărare și nevoile clienților noștri”, a mai adăugat duMont.

Se pare că GM Defense va folosi noua platformă Hummer EV pentru viitorului proiect. De asemenea, și tehnologia bateriei Ultium poate sta la baza dezvoltării acestui nou vehicul militar.

„Folosind tehnologia avansată GM, această demonstrație va dovedi clienților noștri americani ce poate face un super camion complet electric și cum tehnologia de bază poate fi valorificată pentru nevoile viitoare de apărare, fie pe o instalație, fie într-un mediu tactic”, a spus duMont.

Guvernul federal dorește să aibă un parc auto complet electrificat până în anul 2035. Administrația locală a început să cumpere flote de vehicule electrice pentru serviciul de poliție.

Sursa: Carbuzz

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide