O Tesla a izbucnit în flăcări. Pompierii au avut nevoie de 45.000 de litri de apă pentru a stinge complet flăcările

Autor: Ionuț Vîlciu 21 nov. 2022 Știri auto

Un exemplar de Tesla Model S a fost mistuit într-un incendiu. Evenimentul s-a petrecut în Statele Unite ale Americii.

O Tesla Model S a fost mistuită de un incendiu în statul Pennsylvania. Pompierii s-au luptat ore în șir cu incendiul, relatează Carscoops.

Flăcările ar fi izbucnit în urma unui impact cu un obiect aflat pe carosabil. Conform spuselor unuia dintre ocupanți, un obiect a lovit pe dedesubt mașina, moment în care aceasta a început să scoată fum. Șoferul a oprit mașina, iar ocupanții au putut ieși în siguranță. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Pompierii au avut nevoie de ore întregi pentru a stinge incendiul

Ocupanții mașinii au fost norocoși. La scurt timp după ce au coborât din vehicul, acesta a izbucnit în flăcări. Potrivit celor spuse de echipajul de pompieri, cele două cisterne au aruncat aproximativ 15.000 de litri de apă pe mașină, cu toate acestea cantitatea nu a fost suficientă pentru a opri focul.

Au fost chemate mai multe autospeciale pentru a ajuta la stingerea incendiului. În total, pompierii au folosit 45.425 de litri de apă pentru a stinge complet flăcările care au mistuit mașina. Pentru a înțelege contextul, pompierii au folosit mult mai multă apă decât pentru stingerea unui incendiu auto obișnuit. Potrivit pompierilor, pentru o mașină obișnuită ar fi nevoie de aproximativ 1900 de litri de apă.

„Datorită bateriei de pe vehicul, stingerea acestui incendiu ar necesita cisterne suplimentare, deoarece vehiculul ar continua să se reaprindă și să ardă puternic uneori. În total, echipajele au avut nevoie de aproape două ore de aplicare continuă a apei pe vehicul, deoarece bateria începe să se reaprindă și să mențină temperaturi ridicate”, a spus brigada de pompieri într-o postare pe Facebook.

Din mașină a mai rămas o parte din șasiu și jantele. Temperatura a fost atât de mare încât a distrus aproape în întregime mașina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Morris Township Volunteer Fire Company #1 Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide