EuroNCAP: Tesla Model S și Renault Austral, punctate cu cinci stele în testele de siguranță

Autor: Adrian Somai 17 nov. 2022 Știri auto

Specialiștii în siguranță de la EuroNCAP se pregătesc de încheierea anului în curs cu o sesiune de teste de proporții, care a inclus nu mai puțin de 16 modele. 15 dintre acestea au obținut un punctaj maxim de cinci stele, printre ele regasindu-se Tesla Model S, Renault Austral și Honda Civic.

Tesla Model S a impresionat din toate punctele de vedere și a obținut un scor de 94% în ceea ce privește protejarea pasagerilor adulți în cazul unui accident. De asemenea, Model S a mai obținut un scor de 91% în ceea ce privește protejarea pasagerilor minori în cazul unui accident. Punctajul obținut pentru sistemele de siguranță a fost însă și mai bun, de 98%.

Honda Civic a primit la rândul ei un punctaj maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranță, fiind notată cu un scor de 89% în ceea ce privește protejarea pasagerilor adulți în cazul unui accident, respectiv de 87% în ceea ce privește protejarea pasagerilor copii în cazul unui accident. Pentru sistemele de siguranță, Civic a fost notată cu un scor de 83%.

Rău nu s-a descurcat nici noul Renault Austral, înlocuitorul lui Kadjar fiind notat, de asemenea, cu un punctaj maxim de cinci stele. Austral a primit un scor de 88% in ceea ce privește protejarea pasagerilor adulți în cazul unui accident, respectiv de 83% în ceea ce privește protejarea pasagerilor copii în cazul unui accident. Pentru sistemele de siguranță, Austral a fost notată cu un scor de 87%.

Noile mașini, din ce în ce mai sigure

Reprezentanții EuroNCAP au remarcat cu această ocazie că producătorii din industria auto sunt din ce în ce mai preocupați de acest aspect, fiind determinați să obțină punctajul maxim de cinci stele în cadrul testelor. De altfel, alte 12 modele din cele 16 testate au fost notate cu punctaj maxim: Hyundai Ioniq 6, NIO ET7, Toyota bZ4X, Subaru Solterra, Land Rover Range Rover, Land Rover Range Rover Sport, Toyota Corolla Cross, Nissan X-Trail, Nissan Ariya, Isuzu D-Max Crew Cab, Smart #1 și Wey Coffee 02.

Sursa: Autocar 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: EuroNCAP


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide