TOP 10 SUV-uri de familie. Britanicii au ales cele mai bune modele ale acestui sfârșit de an

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2022 Știri auto

SUV-urile reprezintă cea mai populară categorie de autoturisme a momentului. Aproape toți producătorii au astfel de vehicule în ofertă, dar care sunt cele mai bune?

Piața auto este dominată de modelele de tip SUV și, indiferent de producător, mărime sau motorizare, aceste mașini sunt foarte căutate de către clienți. Sunt mașini care îmbină practicabilitatea, garda mare la sol și spațiul interior generos, iar unele dau dovadă de performanțe dinamice bune.

Opțiunile sunt foarte multe, dar care sunt cele mai bune modele pe care le poți cumpăra? Autocar ne arată care sunt cele mai bune 10 modele.

Land Rover Discovery Sport

Chiar dacă nu este la fel de mare ca un Discovery „full size”, Discovery Sport este una dintre cele mai bune variante pe care le poți cumpăra în 2022. Garda la sol mare, poziția la volan destul de înaltă, dar și spațiul interior generos fac din Discovery Sport o opțiune solidă. În ciuda aspectului brut, mașina împarte platforma cu Land Rover Evoque și păstrează o ținută de drum bună. De asemenea, oferă și șapte locuri.

Hyundai Santa Fe

Celebrul SUV coreean continuă să se mențină în topurile clienților atunci când vine vorba de achiziționarea unei noi mașini. Este un autoturism cu un design puternic, un interior care oferă spațiu și dotări suficiente, dar și o gamă cuprinzătoare de motoare.

Cei care caută sportivitate, probabil că nu vor fi impresionați de Santa Fe. În schimb, Santa Fe se bazează pe alte criterii, cum ar fi motoare eficiente, suspensia confortabilă sau tehnologiile care să ușureze viața utilizatorilor.

Audi Q5

Audi Q5 este un SUV german care are multe de oferit, dar într-un mod subtil. Nu este o mașină țipătoare prin design, dar și-a câștigat clienții prin alte modalități.

Q5 nu este o mașină tocmai ieftină, dar cumpărătorii sunt atrași de calitatea pe care o oferă, rafinamentul trenurilor de rulare, dar și de tehnologia pe care o oferă modelul german. Pentru cei ce vor o mașină cu un aspect puțin mai diferit, Audi oferă și o variantă Sportback, pe stilul lui BMW X6.

BMW X3

X3 este un SUV cu caracteristici dinamice decente, suficient de practic, fiind una dintre cele mai căutate variante din gama de SUV-uri premium compacte. Pentru cei dornici de mai multă viteză, există X3 M, care are sub capotă un motor cu șase cilindri care dezvoltă 510 cai putere. Pentru cei care preferă o variantă mai eficientă, există iX3, care are un tren de rulare complet electric.

Jaguar F-Pace

Poate că nu este cea mai populară variantă dintre cele prezente pe această listă, dar Jaguar F-Pace este una dintre cele mai speciale. Cu aspectul său elegant și pedigriul oferit de brand, este una dintre mașinile care ies în evidență.

Există o gamă de motoare pe benzină, dar și pe motorină, dar și variante hibrid. Există și o versiune sport, numită F-Pace SVR și care are sub capotă un motor V8 de 550 de cai și tracțiune integrală.

Skoda Kodiaq

SUV-ul ceh este o variantă spațioasă, practică, la un preț accesibil, mai ales pentru o mașină atât de mare. Surata lui Volkswagen Tiguan poate fi comandată și în configurație cu șapte locuri. Nu dispune de aceleași materiale premium pe care le regăsim pe modele mai scumpe, dar compensează prin funcționalitate. Există chiar și o variantă RS, care vine cu un motor de 2,0 litri diesel, cu o putere maximă de 245 de cai.

Alfa Romeo Stelvio

La fel ca toate modelele mărcii italiene, Stelvio este o mașină altfel. Designul este unul agresiv, iar mașina se axează pe dinamism. Este construit pe aceeași platformă ca sedanul Giulia, deci ar trebui să păstreze câte ceva din agilitatea acelui model. Există atât motoare diesel, cât și pe benzină. Vârful de gamă oferă un motor V6 turbo de 2,9 litri, care are o putere de 510 cai, fiind un concurent pentru BMW X3 M.

Recent, SUV-ul italian a primit un facelift care i-a adus faruri full LED, dar și un tablou de bord complet digital.

Volvo XC60

XC60 este cel mai vândut SUV al producătorului suedez. XC60 este una dintre cele mai sigure mașini pe care le poți cumpăra. Mașina oferă o gamă largă de motorizări, printre care există și cele plug-in hibride. O astfel de variantă hibridă poate parcurge aproximativ 60 de kilometri în regim pur electric cu o singură încărcare.

Seat Tarraco

Tarraco este SUV-ul de mari dimensiuni din oferta Seat, fiind frate de platformă cu Skoda Kodiaq. Spre deosebire de modelul ceh, Tarraco oferă șapte locuri în standard.

Seat Tarraco poate fi o variantă bună pentru cei ce caută spațiu mare, dar pentru care Skoda Kodiaq nu are un design suficient de sportiv.

Kia Sorento

Ultimul, dar nu cel din urmă, este SUV-ul Kia Sorento. Modelul a fost lansat în anul 2002 și a ajuns la cea de a patra generație. Grație interiorului spațios și a configurației cu șapte locuri, Sorento este o opțiune populară printre cumpărătorii care își doresc o mașină de familie.

Clienții au la dispoziție de la motoare diesel, până la trenuri de rulare hibrid. Există două tipuri de propulsoare hibrid, unul clasic, dar și unul de tip plug-in.

Care este preferatul vostru dintre cele 10?

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide